Η Συμμαχία Πολιτών για δηλώσεις ΠτΔ για στήριξη σε καλλιτέχνες

Για τη δημιουργία Υφυπουργείου Πολιτισμού μίλησε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε χαιρετισμό στην τελετή απονομής των Βραβείων Θεάτρου ΘΟΚ. Με την ευκαιρία, η Συμμαχία Πολιτών εκφράζει θερμά συγχαρητήρια προς τους βραβευθέντες καλλιτέχνες, οι οποίοι συνέβαλαν στην ανάπτυξη της πολιτιστικής ζωής του τόπου.

Η Κυβέρνηση ακόμα μία φορά επιχειρεί να ξεγελάσει τους καλλιτέχνες της Κύπρου, οι οποίοι πληρώνουν βαρύ το τίμημα της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων προς αντιμετώπισή της.


Ο Πρόεδρος παρουσιάζει το Υφυπουργείο Πολιτισμού ως πανάκεια που ως διά μαγείας θα λύσει όλα τα προβλήματα που παρατηρούνται στον καλλιτεχνικό χώρο.


Ασφαλώς και πρόκειται για επικοινωνιακή τακτική της Κυβέρνησης, για να καθησυχάσει τις έντονες αντιδράσεις από πλευράς καλλιτεχνών. Αν η Κυβέρνηση είχε αληθινή βούληση για ν’ ανακουφίσει τους καλλιτέχνες, θα εφάρμοζε επιτέλους τους Νόμους του κράτους.

Για παράδειγμα αναφέρουμε τον Περί Ιδιωτικών Σχολών Έντεχνου Χορού Νόμο, ο οποίος παραμένει ανενεργός και ανεφάρμοστος από το 1997!


Ο καλλιτεχνικός χώρος «βράζει» από αγανάκτηση και τίποτα δεν μπορεί να τον ανακουφίσει πέραν ουσιαστικών δράσεων. Η Κυβέρνηση να δώσει τέλος στις πολλές υποσχέσεις και να περάσει επιτέλους από τα λόγια στις πράξεις.


Ντίνος Χριστοδουλίδης

Αντιπρόεδρος Συμμαχίας Πολιτών
52 views0 comments