Η Συμμαχία Πολιτών για δηλώσεις Μάικ Πομπέο

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο φέρεται να είπε στην παρέμβασή του στη Σύνοδο Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ ότι η Τουρκία εναντιώνεται στις αρχές και τη λειτουργία της Συμμαχίας, υπονομεύοντας έτσι τη συνοχή της. Ο Μάικ Πομπέο φέρεται να υπογράμμισε τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Λιβύη, τη Συρία και το Ναγκόρνο Καραμπάχ. Ενώ φέρεται να χαρακτήρισε την απόκτηση του αντιαεροπορικού συστήματος S-400, «δώρο για τη Ρωσία» από ένα νατοϊκό σύμμαχο. Τέλος φέρεται να ζήτησε να επανεκκινήσει ο μηχανισμός αποκλιμάκωσης μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας, ο οποίος δεν λειτουργεί με υπαιτιότητα της Τουρκίας.

Η Συμμαχία Πολιτών θεωρεί ότι οι εύηχες δηλώσεις του Μάικ Πομπέο είναι άνευ αντικρίσματος.


Η αμερικανική Κυβέρνηση έκλεισε τα μάτια στο νόμο του Κογκρέσου για επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας και έμεινε άπρακτη.


Είναι ξεκάθαρο ότι η Τουρκία συμπεριφέρεται μ’ αυτό τον προκλητικό τρόπο έναντι των γειτόνων της και στηρίζει τρομοκρατικές οργανώσεις, λόγω της αμερικανικής στήριξης που τυγχάνει αλλά και της ανοχής που επιδεικνύει η ΕΕ.


Αν οι ΗΠΑ και Ευρωπαίοι ηγέτες εννοούν όσα δηλώνουν κι αν όντως επιθυμούν τον τερματισμό της τουρκικής επιθετικότητας, πρέπει να περάσουν απ’ τα λόγια στις πράξεις επιβάλλοντας σκληρές οικονομικές κυρώσεις. Μόνο αυτή τη γλώσσα καταλάβει ο Ερντογάν και μόνο μέσω αυτής της οδού μπορούν να επιτευχθούν ουσιαστιά αποτελέσματα.


Αντ’ αυτού, εάν συνεχιστεί η τακτική των λεκτικών καταδικών, η Άγκυρα θα γίνει ακόμα πιο προκλητική και επιθετική.

Συμμαχία Πολιτών

Λεωφ. Λεμεσού 67

Αγλαντζιά, Λευκωσία

Κύπρος

Τ. (357) 22 282 000

Φ. (357) 22 282 200

info@symmaxiapoliton.org

  • Συμμαχία Πολιτών
  • Συμμαχία Πολιτών
  • Συμμαχία Πολιτών

Copyright © 2020 - Συμμαχία Πολιτών. All rights reserved.  Πολιτική Απορρήτου και Όροι Χρήσης