Η Συμμαχία Πολιτών για δηλώσεις Λαβρόφ για Βαρώσι

Σοβαρή ανησυχία αναφορικά με την απόφαση της Τουρκίας για άνοιγμα του παραλιακού μετώπου στα Βαρώσια, εκφράζει ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος σε συνέντευξη του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τονίζει ότι η απόφαση της Τουρκίας έρχεται σε αντίθεση με μια σειρά ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Παράλληλα, σημειώνει ότι οι μονομερείς ενέργειες εμποδίζουν τη διαμόρφωση της εποικοδομητικής ατμόσφαιρας και δημιουργούν πρόσθετες επιπλοκές στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για την οριστική διευθέτηση αυτού του παλιού προβλήματος.

Η Συμμαχία Πολιτών εκφράζει ικανοποίηση για το γεγονός ότι η Ρωσία δεν έχει μετακινηθεί από τη διαχρονική της πολιτική έναντι της Κύπρου και συνεχίζει να υποστηρίζει το σεβασμό στις αρχές του διεθνούς δικαίου.


Μ’ αφορμή τις δηλώσεις του Ρώσου ΥΠΕΞ, υποδεικνύουμε στην Κυβέρνηση ότι πρέπει να αναθερμάνει τις σχέσεις μας με την Μόσχα και να μην παρασύρεται από την αμερικανική εξωτερική πολιτική.


Σε μια χρονική συγκυρία κατά την οποία η Κυπριακή Δημοκρατία αναζητεί στήριξη από συμμάχους για αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας και επιθετικότητας, δεν διαθέτουμε την πολυτέλεια για αυτο – εγκλωβισμό σε πολιτικές που μας σύρουν ξένες δυνάμεις για τα δικά τους συμφέροντα.