Η Συμμαχία Πολιτών για δηλώσεις Γερμανών για Κυπριακό

«Μόνο με τον διάλογο και στη βάση του διεθνούς δικαίου μπορούν να επιλυθούν τα διαφιλονικούμενα θέματα στην Ανατολική Μεσόγειο», τόνισε η Γερμανίδα Καγκελάριος στον Τούρκο Πρόεδρο, κατά τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη που είχαν, ενώ ο ο υφυπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Μίχαελ Ροτ, σε συνέντευξη του στην Die Zeit, έστειλε το μήνυμα ότι «η Τουρκία πρέπει να σταματήσει τις δοκιμαστικές γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο και τις προκλήσεις σε βάρος της Ελλάδας και της Κύπρου».

Μας χαροποιούν οι δηλώσεις της Άνγκελα Μέρκελ και του Μίχαελ Ροτ, ωστόσο δεν μας ικανοποιούν.


Με τις σχετικές δηλώσεις απλά αποστέλλεται το μήνυμα σ’ Ελλάδα και Κύπρο για τ’ αυτονόητα τα οποία πηγάζουν απ’ το διεθνές δίκαιο, ωστόσο επί της ουσίας στηρίζουν εμπράκτως την Τουρκία με τη λεγόμενη θετική ατζέντα ΕΕ – Τουρκίας.


Έχουμε χορτάσει από λόγια, τόσο απ’ τους Γερμανούς όσο και γενικότερα απ’ την ΕΕ. Ήρθε η ώρα να δείξουν την αλληλεγγύη και την έμπρακτη στήριξη τους σ’ ένα κράτος – μέλος που υπόκειται καθημερινά την τουρκική επιθετικότητα.


Θέλουμε πλέον έργα και πράξεις και όχι απλά δηλώσεις και διακηρύξεις. Η Τουρκία καταλαβαίνει μόνο τη γλώσσα των αυστηρών κυρώσεων. Την τακτική των λεκτικών καταδικών την ερμηνεύει ως αδυναμία και γίνεται ακόμα πιο απειλητική.