Η Συμμαχία Πολιτών για δηλώσεις Ερντογάν και Κυπριακό


Δήλωση του υποψήφιου βουλευτή Λεμεσού Γιώργου Ευσταθίου

Μια εναλλακτική λύση εκτός του μοντέλου των δύο κρατών δεν πρόκειται να προσφέρει λύση στην Κύπρο, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ξεκαθαρίζοντας ακόμα μία φορά προς όλους το σαφή στόχο της τουρκικής πλευράς στο Κυπριακό.

Πλέον η τουρκική πλευρά φροντίζει με καθημερινές δηλώσεις των εκπροσώπων της, να στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα προς όλους, ότι ο μοναδικός της στόχος στο Κυπριακό είναι η λύση «δύο κρατών».


Και όλα αυτά ενώ συνεχίζονται οι προετοιμασίες από τα ΗΕ για την πραγματοποίηση της πενταμερούς διάσκεψης. Μίας διάσκεψης με προδιαγεγραμμένο τέλος, κατά την οποία η Τουρκία θα «νομιμοποιηθεί» πλέον να αλλάξει το πλαίσιο λύσης του Κυπριακού, με την ανοχή του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.


Η Συμμαχία Πολιτών εκφράζει έντονη ανησυχία για τη σημερινή καμπή που έχει πάρει το Κυπριακό. Απαιτείται εγρήγορση και ομοψυχία από την Ε/κ πλευρά, η οποία καλείται να λάβει αποφάσεις που θα καθορίσουν το μέλλον του κυπριακού προβλήματος. Παράλληλα, εκφράζουμε τις έντονες επιφυλάξεις μας για την παρουσία και συμμετοχή της δικής μας πλευράς, σε μία διάσκεψη που θ’ αλλάξει για πάντα το Κυπριακό απ’ ότι το γνωρίζαμε μέχρι τώρα.