Η Συμμαχία Πολιτών για διαφθορά και αδιανόητα συνθήματα του συνόλου «Ως Δαμέ»

Στηρίζουμε το δικαίωμα του οποιουδήποτε πολίτη για να διαδηλώσει και να εκφράσει ελεύθερα τα αιτήματά του. Πόσο μάλλον όταν αυτά τα αιτήματα αφορούν την καταπολέμηση της διαφθοράς και της διαπλοκής. Ωστόσο, πέραν αυτών των αιτημάτων, στην πορεία του συνόλου «Ως Δαμέ» ακούστηκαν συνθήματα που προσβάλλουν το ίδιο το Κράτος καθώς και την αξιοπρέπεια κάθε Ελληνοκύπριου.

Η Συμμαχία Πολιτών τάχθηκε επανειλημμένα κατά της διαπλοκής και της διαφθοράς, κάτι που αποδεικνύεται τόσο μέσω των προτάσεων μας στη Βουλή όσο και από δημόσιες τοποθετήσεις του Κινήματος μας και των στελεχών του. Πάγιο και διαχρονικό αίτημά μας είναι ότι όσοι έχουν εμπλοκή στη διαφθορά, είτε αυτοί ανήκουν στην αριστερά είτε στη δεξιά είτε στο κέντρο, πρέπει να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης.


Το αίτημα για καταπολέμηση της διαφθοράς, η οποία αναντίλεκτα αποτελεί μάστιγα για την κοινωνία μας, δεν μπορεί ν’ αποτελεί άλλοθι για ομάδες του πληθυσμού για να υιοθετούν επαίσχυντες θέσεις και ντροπιαστικό λεκτικό που ακούγαμε μέχρι πρόσφατα μόνο από τούρκικα στόματα.


Οι αναφορές σε «Κυβέρνηση του Νότου» και σ’ «άνοιγμα συνόρων» προσβάλλουν την αξιοπρέπεια κάθε Ελληνοκύπριου. Όπως τασσόμαστε κατά της διαφθοράς, τασσόμαστε ανεπιφύλακτα και κατά της ιστορικής διαφθοράς που εκπροσωπεί το σύνολο των «Ως Δαμέ», οι οποίοι αμφισβητούν την Κυπριακή Δημοκρατία και ξεχνούν πως υπάρχει τουρκική κατοχή.