Η Συμμαχία Πολιτών για απεργία εκπαιδευτικών που εργάζονται με μίσθωση εργασίας


Το θέμα των συμβολαίων αγοράς υπηρεσιών που έχει εισαχθεί από την Κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια, με όρους απασχόλησης που καταδεικνύουν ξεκάθαρα σχέση εργοδότη – εργοδοτουμένου, ήταν και η αφορμή για να καταθέσουμε σχετική πρόταση νόμου που τελικά υπερψηφίστηκε σε νόμο στην τελευταίο ολομέλεια της Βουλής.

Δυστυχώς η στάση της Κυβέρνησης κατά τη συζήτηση της πρότασης μας στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εργασίας, αλλά ακόμα πολύ περισσότερο, η στάση της να τηρεί σιγή ιχθύος για τις προθέσεις της σε σχέση με αποδοχή της απόφασης της συντριπτικής πλειοψηφίας που ψήφισε σε νόμο την πρόταση μας – με την οποία θα ερμηνεύεται ξεκάθαρα από το νόμο τι είναι η μισθωτή απασχόληση - μας ανησυχεί ιδιαίτερα αφού παρόμοια στάση έχει σχεδόν για όλα τα θέματα που αφορούν σε θέματα ισονομίας και δικαιωμάτων προς τον πολίτη.


Το λιγότερο που μπορώ να χαρακτηρίσω την Κυβέρνηση είναι «Πρωταθλητές» στην επινόηση νέων μορφών απασχόλησης και την εισαγωγή νέων όρων ερμηνείας της μισθωτής απασχόλησης ως αγοράς υπηρεσιών αλλά και «Κυπελλούχους» στην επινόηση νέων πρωτοφανών διαδικασιών για να εμποδίσει λύση σοβαρών εργασιακών ζητημάτων που η ίδια έχει δημιουργήσει, ακόμα και για νόμους που ψηφίζει η Βουλή.


Η Συμμαχία Πολιτών τάσσεται στο πλευρό των απεργών εκπαιδευτικών στα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης, Προαιρετικά Ολοήμερα Σχολεία, Μουσικά Σχολεία, Προπαρασκευαστική Μαθητεία, Βραδινά Τεχνικών Σχολών κ.λπ. γιατί είναι ξεκάθαρα εργαζόμενοι που θα έπρεπε να καλύπτονται από καθεστώς υπαλλήλου όπως και οι άλλοι συνάδελφοι τους που εκτελούν ακριβώς τα ίδια καθήκοντα και όχι αυτοεργοδοτόυμενοι όπως η Κυβέρνηση θέλει να τους επιβάλλει, προτάσσοντας τους προσωπικά συμβόλαια.


Ξεκαθαρίζουμε ότι τα πιο πάνω επαγγέλματα δεν έχουν καμία σχέση, όπως κάποιοι θέλουν να τα παρουσιάζουν, με την αγορά συγκεκριμένων υπηρεσιών μετά από προκήρυξη προσφορών.
158 views0 comments