Η Συμμαχία Πολιτών για απαράδεκτες αναφορές της Τζέιν Χολ Λουτ

Χαμηλές είναι οι προσδοκίες της η Ειδικής Απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ, για την άτυπη πενταμερή Διάσκεψη της Γενεύης, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων στις ΗΠΑ.

Αν ευσταθούν οι πληροφορίες του σχετικού δημοσιεύματος, τότε θεωρούμε ότι η κα. Λουτ είναι μεροληπτική και απαράδεκτη, με την αναφορά της ότι οι προσδοκίες είναι χαμηλές «επειδή καμία από τις πλευρές δεν μετακινήθηκε από τις θέσεις της».


Η κυρία Λουτ αντί να εκθέσει την Τουρκία και την Τ/κ ηγεσία που εκφεύγουν απ’ τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας, επιρρίπτει ίσες ευθύνες! Στην ουσία, εκείνο που ενδιαφέρει την Τζέιν Χολ Λουτ δεν είναι ο σεβασμός των ψηφισμάτων ή η συντήρηση του Πλαισίου Γκουτέρες, αλλά μια «όποια πρόοδος», αφήνοντας να νοηθεί ότι προκειμένου αυτή να επιτευχθεί θα μπορούσε η Ε/κ πλευρά να προσεγγίσει τις απαράδεκτες τουρκικές απαιτήσεις.


Ελπίζουμε αυτή η ποντιοπιλατική στάση της απεσταλμένης του ΓΓ ΟΗΕ - ενδεχομένως και του ιδίου του Γενικού Γραμματέα - να προβληματίσουν όσους στην Κύπρο καλλιεργούν ψευδαισθήσεις, ότι με σωστή επιχειρηματολογία της πλευράς μας θα επιρριφθούν ευθύνες στην Τουρκία.


Επαναλαμβάνουμε την προειδοποίηση μας για τους κινδύνους που ελλοχεύουν. Η σύγκληση της Διάσκεψης έγινε μετά από απαίτηση του Ερντογάν, για να εξυπηρετήσει τους σχεδιασμούς του. Η τράπουλα είναι σημαδεμένη και καλά κάνουμε να είμαστε προετοιμασμένοι.