Η Συμμαχία Πολιτών για δίκαιη διαμαρτυρία εκπαιδευτικών και απαράδεκτες δηλώσεις Υπ. Παιδείας

Επαναλαμβάνουμε την στήριξή μας στο δίκαιο αγώνα των εκπαιδευτικών που κατήλθαν σήμερα σε απεργία, αντιδρώντας για το καθεστώτος εργοδότησης τους υπό τη μορφή της αγοράς υπηρεσιών, τα τελευταία χρόνια.

Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι δεν ζητούν τίποτα περισσότερο, πέραν της ίσης και δίκαιης μεταχείρισης τους, όμοια με άλλους συναδέλφους τους, οι οποίοι εκτελούν ακριβώς τα ίδια καθήκοντα. Με λίγα λόγια ζητούν δίκαια όπως καλύπτονται υπό καθεστώς υπαλλήλου και όχι υπό καθεστώς αυτοεργοδοτούμενου, όπως η Κυβέρνηση επιμένει να τους επιβάλλει.


Γι’ αυτό τον λόγο ο Αντιπρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών και υποψήφιος βουλευτής στην επαρχία Λευκωσίας, Αχιλλέας Μαλαχουρίδης, έδωσε σήμερα το παρών του στην απεργιακή κινητοποίηση των εκπαιδευτικών. Υπενθυμίζουμε παράλληλα ότι η Συμμαχία Πολιτών, έμπρακτα στάθηκε και στο παρελθόν στο πλευρό των συγκεκριμένων εκπαιδευτικών, αφού σε συνεργασία με την ΕΔΕΚ προωθήσαμε και πετύχαμε την υπερψήφιση Νόμου, ο οποίος ερμηνεύει ξεκάθαρα το τι εστί μισθωτή απασχόληση, σκοπεύοντας να δώσουμε τέλος στην αδικία που υπόκειται εδώ και χρόνια συγκεκριμένη μερίδα εργαζομένων. Εντούτοις η Κυβέρνηση «προσπερνώντας» τον Νόμο, επιμένει ετσιθελικά να μην διορθώνει τη στρέβλωση, την οποία η ίδια έχει δημιουργήσει παραβιάζοντας τη νομοθεσία.


Καταλήγοντας, κακίζουμε τον απαράδεκτο, προσβλητικό και απαξιωτικό τρόπο με τον οποίο μίλησε ο Υπουργός Παιδείας, κατά της συγκεκριμένης μερίδας των εκπαιδευτικών καθώς και για τον ρόλο που έχει η Βουλή επί του θέματος. Μιλώντας χθες το πρωί σε ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι, ο κ. Προδρόμου δεν έδειξε καμία ένδειξη ετοιμότητας για να εισακουστούν έστω τα αιτήματα των εκπαιδευτικών, ενώ προκλητικά διερωτήθηκε «τι σχέση έχει η Βουλή με το όλο θέμα»! Η Βουλή είναι εκεί για να ελέγχει και να διορθώνει τις όποιες, εσκεμμένες ή μη, λανθασμένες αποφάσεις λαμβάνει η Κυβέρνηση σας. Και αυτό ακριβώς προσπαθούμε να κάνουμε και τώρα: Να διορθώσουμε τη λανθασμένη τακτική που υιοθέτησε η δική σας Κυβέρνηση, εγκλωβίζοντας για οκτώ χρόνια χιλιάδες εργαζόμενους σε καθεστώς αυτοεργοδοτούμενου, με ότι αυτό συνεπάγεται. Περιπλέξατε ακόμη περισσότερο τα πράγματα γι’ αυτό και δεν μπορείτε να δώσετε άμεσα λύσεις, αφού εγκλωβιστήκατε στις δικές σας αλχημείες.