Η Συμμαχία Γυναικών για τη δίωρη στάση μαθητών

Δικαιολογημένη η απαίτηση των μαθητών για μείωση της ύλης και ζητούμε από το Υπουργείο Παιδείας να επανεξετάσει την αναστολή των εξετάσεων ανά τετράμηνο

Δήλωση Προέδρου Συμμαχίας Γυναικών Ρένας Γιαβάση


Η σημερινή δίωρη στάση των μαθητών είναι αποτέλεσμα της έλλειψης του ουσιαστικού διαλόγου με το Υπουργείο Παιδείας αλλά κυρίως των προβλημάτων που δημιούργησε η πανδημία.


Από την έναρξη της πανδημίας, τον περασμένο Μάρτιο, έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος και ασφαλώς ούτε η περσινή ύλη καλύφθηκε. Η φετινή σχολική χρονιά ξεκίνησε με σωρεία προβλημάτων αφού πολλοί είναι οι μαθητές που αναγκαστικά μπαίνουν σε καραντίνα ενώ είχαμε και τους μαθητές των Λυκείων Λεμεσού και Πάφου που για μεγάλο χρονικό διάστημα έκαναν τα μαθήματα τους μέσω τηλεδιάσκεψης, δημιουργώντας έτσι μαθητές δύο ταχυτήτων.


Δυστυχώς όμως, όσο και να ωραιοποιείται η κατάσταση με τις τηλεδιασκέψεις, η πραγματικότητα είναι ότι μέχρι να ενωθούν όλοι οι μαθητές στο σύστημα, χάνεται πολύτιμος χρόνος. Ταυτόχρονα, ο τρόπος διδασκαλίας είναι πιο αργός με αποτέλεσμα να μην καλύπτεται η διδακτική περίοδος. Πολλές μάλιστα είναι οι περιπτώσεις που το δίκτυο «πέφτει» εξαιτίας του γεγονότος ότι πολλοί καθηγητές διδάσκουν ταυτόχρονα μέσω διαδικτύου.


Συνεπώς, ως Συμμαχία Γυναικών κρίνουμε απόλυτα δικαιολογημένη την απαίτηση των μαθητών για μείωση της ύλης και ζητούμε από το Υπουργείο Παιδείας να επανεξετάσει την αναστολή των εξετάσεων ανά τετράμηνο.


Η πανδημία σε συνάρτηση με την έλλειψη αντανακλαστικών του Υπουργείου Παιδείας έφερε σε δυσμενή θέση τους μαθητές μας οι οποίοι αγωνιούν για το μέλλον τους και τα αποτελέσματα που θα έχουν στις τελικές εξετάσεις. Χρέος όλων είναι να τους στηρίξουμε και όχι να τους ταλαιπωρήσουμε.


Ρένα Γιαβάση, Πρόεδρος Συμμαχίας Γυναικών