Η Συμμαχία Πολιτών για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Με αισθήματα υπερηφάνειας ο απανταχού Ελληνισμός τιμά για ακόμα μία χρονιά τους ήρωες που θυσιάστηκαν στο κάλεσμα της Ιστορίας.

Η επέτειος του ΟΧΙ είναι επέτειος αντίστασης, προάσπισης της δημοκρατίας και σεβασμού της ελευθερίας κρατών και λαών. Η Συμμαχία Πολιτών τιμά τη μνήμη των χιλιάδων ηρώων που θυσίασαν τη ζωή τους, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα κατά του φασισμού.


Τα διδάγματα του ιστορικού «ΟΧΙ» παραμένουν άσβεστος φάρος μέχρι και σήμερα. Διαχρονικά και επίκαιρα διδάγματα τα οποία πρέπει να μας φωτίσουν για τον δρόμο που πρέπει ν’ ακολουθήσουμε στο παρόν.


Τον ρόλο που είχε η Γερμανία και ο φασίστας Χίτλερ το 1940, τον κατέχει σήμερα η Τουρκία και ο Ερντογάν. Η ανθρωπότητα και οι μεγάλες δυνάμεις πρέπει ν’ αποφύγουν λάθη που έγιναν το 1940 και να προχωρήσουν άμεσα στις δέουσες ενέργειες για να τιθασεύσουν τη χώρα – ταραξία, δηλαδή την Τουρκία.


Είναι η ώρα που οι μεγάλες δυνάμεις πρέπει να εγκαταλείψουν την πολιτική κατευνασμού της Άγκυρας, καθώς είναι η ίδια πολιτική που ασκούσαν ανεπιτυχώς το 1940 κατά του Χίτλερ. Υψώνουμε ανάστημα και λέμε ένα μεγάλο «ΟΧΙ» στα επεκτατικά σχέδια της Άγκυρας.

29 views0 comments