Η προχειρότητα στη λήψη περιοριστικών μέτρων αδικεί συγκεκριμένα σύνολα

Η προχειρότητα που παρατηρείται σε πολλές περιπτώσεις στη λήψη των περιοριστικών μέτρων για αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, προκαλεί την έντονη αντίδραση συγκεκριμένων ομάδων της κοινωνίας που αδικούνται.

Η Συμμαχία Πολιτών με επανειλημμένες ανακοινώσεις και με δράσεις στην κοινωνία, στάθηκε στο πλευρών των πλείστων συνόλων που φάνηκαν να αδικούνται από συγκεκριμένα μέτρα.


Ανάμεσα σ’ αυτές τις ομάδες, φαίνεται τώρα να είναι και το σύνολο των κυνηγών, οι οποίοι μόλις πριν λίγες μέρες κλήθηκαν να καταβάλουν στο κράτος ένα σεβαστό κονδύλι για την έκδοση άδειας κυνηγετικών εξορμήσεων.


Θεωρούμε μεγάλη αδικία την απουσία εξαίρεσης τους από μέτρα απαγόρευσης διακίνησης τα οποία ανακοινώθηκαν πρόσφατα. Τηρουμένων πάντοτε όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων και οδηγιών, εκτιμούμε ότι ένας κυνηγός δεν μπορεί να διασπείρει τον ιό, όταν βρίσκεται μόνος του ή με τα σκυλιά του στο βουνό.


Η Συμμαχία Πολιτών μελετά ήδη σειρά εισηγήσεων τις οποίες και θα προωθήσει στις αρμόδιες αρχές προς επίλυση του ζητήματος. Προγραμματίζονται παράλληλα επαφές με τους εμπλεκόμενους φορείς για να εισακουστούν εις βάθος τα προβλήματα.


Αχιλλέας Μαλαχουρίδης

Αντιπρόεδρος Συμμαχίας Πολιτών
295 views0 comments