Η μείωση της υπογεννητικότητας δεν επιλύεται με συζητήσεις και ευχολόγια

Στην υποεπιτροπή της Κοινοβουλευτικής Επιτροπή Εργασίας για τη μελέτη του δημογραφικού προβλήματος για ακόμα μια φορά συζητήθηκαν οι τρόποι αντιμετώπισης του καθώς και η λειτουργία του έργου του Εθνικού Φορέα Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής.


Δυστυχώς διαχρονικά στην εν λόγω υποεπιτροπή οι συζητήσεις είναι σχεδόν πάντα πανομοιότυπες. Ωστόσο, στις συζητήσεις εντός Κοινοβουλίου έχει επέλθει κορεσμός και δεν επιλύουν σε καμία των περιπτώσεων το πρόβλημα. 


Αν πραγματικά η Κυβέρνηση κόπτεται για το θέμα οφείλει επιτέλους να σχεδιάσει μια ελκυστική και πραγματικά βιώσιμη για τα νοικοκυριά πολιτική, η οποία θα συμβάλει στην μείωση της υπογεννητικότητας.


Χρειάζεται στρατηγική που θα στηρίξει και οικονομικά τις οικογένειες από το πρώτο παιδί αλλά και με αυξημένα κίνητρα για να κάνει η κάθε οικογένεια τουλάχιστον 3 παιδιά έτσι ώστε να μπορεί να αναπληρώνεται ο πληθυσμός μας.


Για να επιτύχουμε αυτό τον στόχο θα πρέπει να αναπτύξουμε και τις αναγκαίες υποδομές. Δεν αρκεί μόνο οικονομική στήριξη.


Στις σύγχρονες οικογένειες εργάζονται και οι δύο και η μητέρα και ο πατέρας.

Χρειάζονται υποδομές που θα στηρίξουν τις οικογένειες όταν είναι και οι δύο γονείς εργαζόμενοι.


Υποδομές που θα απασχολούν τα παιδιά μέσα σε ένα προστατευόμενο, υγιές περιβάλλον στο οποίο θα φροντίζει τα παιδιά και θα τους προσφέρει εκείνες τις υπηρεσίες που δεν μπορούν οι εργαζόμενοι γονείς να προσφέρουν.

Πρόκειται για ένα τεράστιο πρόβλημα που επηρεάζει το παρόν και το μέλλον και ως τέτοιο πρέπει να το αντιμετωπίσουμε στα πλαίσια μιας ολοκληρωμένης σφαιρικής στρατηγικής.

1 view0 comments