Η άρνηση διαλόγου από την Τουρκία αποδεικνύει τη στρατιωτική της κουλτούρα

Ακόμα μία φορά η Τουρκία αποδεικνύεται αδιάλλακτη και επιθετική, με φόντο το μήνυμα για άρνηση διαλόγου που έστειλε το τουρκικό ΥΠΕΞ προς τον επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ .

Η Άγκυρα δείχνει ξανά το πραγματικό της πρόσωπο. Η άρνηση διαλόγου από πλευράς τουρκικού ΥΠΕΞ αποδεικνύει τις προθέσεις της Άγκυρας και ξεγυμνώνει την πολιτική της κουλτούρα, η οποία εδράζεται στη στρατιωτική βία.


Επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά τη θέση της Συμμαχίας Πολιτών:


Η Τουρκία δεν καταλαβαίνει από λόγια, διακηρύξεις και δηλώσεις. Όσο οι μεγάλεις δυνάμεις και η ΕΕ θα καταδικάζουν λεκτικά τις παράνομες και επιθετικές ενέργειες της Άγκυρας, τόσο αυτές θα εντείνονται. Αντίθετα, ο μόνος δρόμος ικανός να τιθασεύσει τον Ερντογάν, είναι με την επιβολή ουσιαστικών κυρώσεων που θα μπορούν να επιφέρουν (οικονομικό κυρίως) κόστος στην Τουρκία.


Συνέχιση της τακτικής τον λεκτικών διακηρύξεων απλά θα κάνει ακόμα πιο προκλητικό και επιθετικό τον Ερντογάν. Επιβάλλεται άμεσα αλλαγή πλεύσης, αν θέλουμε στ’ αλήθεια να βάλουμε φρένο στην επεκτατική πολιτική της Άγκυρας.66 views0 comments