Η Άγκυρα ηττήθηκε στον Έβρο κι επικεντρώνεται στην Κύπρο για εξιλέωση – Έρμαιο η ΑΟΖ στον Ερντογάν

Η Συμμαχία Πολιτών προειδοποιούσε εγκαίρως, όταν ακόμη ο Ερντογάν εφάρμοζε την απάνθρωπη πολιτική του στον Έβρο, ότι σε περίπτωση που δεν πετύχει το στόχο του διοχετεύοντας χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες στην Ελλάδα, θα έψαχνε για εξιλαστήριο θύμα αναζητώντας αδύνατο παίχτη στην περιοχή.

Δυστυχώς η Άγκυρα συνεχίζει τις προκλητικές ενέργειες εν μέσω πανδημίας και επιβεβαιώνει τις προβλέψεις. Η έκδοση NAVTEX για παράνομες γεωτρήσεις στο Οικόπεδο 6 της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας καθώς και οι χθεσινές εξαγγελίες του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αποδεικνύουν του λόγου το αληθές: Ο Ερντογάν θέλει να κερδίσει το τοπικό ακροατήριο, μετά τις διαδοχικές αποτυχίες στους στόχους του σ’ Ελλάδα καθώς και Συρία. Αυτό θα το πετύχει με νέα εισβολή στην Κυπριακή ΑΟΖ.


Ούτε η πανδημία του κορωνοϊού δεν είναι ικανή για ν’ αλλάξει τα στρατηγικά σχέδια της Τουρκίας εις βάρος άλλων κρατών. Ούτε οι νεκροί από τον κορωνοϊό που αυξάνονται ραγδαίως στην Τουρκία δεν έβαλαν φρένο στα σχέδια του Ερντογάν.


Τ’ όλο σκηνικό γίνεται ακόμα πιο ανησυχητικό με τις εταιρείες που εκτελούν γεωτρητικές εργασίες στην Κυπριακή ΑΟΖ, να ενημερώνουν την Κυπριακή Δημοκρατία ότι αναστέλλουν το πρόγραμμά τους. Η Κυπριακή ΑΟΖ αφήνεται έρμαιο πλέον στα χέρια του Ερντογάν με την Κυβέρνηση να παρακολουθεί τις εξελίξεις με εντυπωσιακή απάθεια.


Η αναστολή των εργασιών δεν έπρεπε σε καμία περίπτωση να γίνει αποδεκτή από την Κυβέρνηση, καθώς το μόνο που πετύχαμε είναι «ν’ αδειάσουμε τη γωνιά» στον Ερντογάν για να πραγματοποιήσει παράνομες γεωτρήσεις στην δική μας Αποκλειστική Ζώνη.

86 views0 comments