• Γραφείο Τύπου

Η Άγκυρα εμπορεύεται ανθρώπινες ψυχές. Η Ευρώπη να υψώσει ανάστημα

Κυρώσεις και όχι οικονομικά ανταλλάγματα στον Ερντογάν

Με νέες υπαναχωρήσεις από τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας του 2016, αλλά και με νέες οικονομικές αξιώσεις, εμφανίστηκε στις συνομιλίες του με την ευρωπαϊκή ηγεσία ο Ταγίπ Ερντογάν.


Η Άγκυρα ενώ αυξάνει σκόπιμα το μεταναστευτικό ρεύμα προς την Ευρώπη και ειδικότερα την Ελλάδα και την Κύπρο, παράλληλα υπαναχωρεί απ’ όσα έχει συμφωνήσει με την ΕΕ. Επιπρόσθετα, ζητά δισεκατομμύρια ευρώ.


Η ευρωπαϊκή ηγεσία αδυνατώντας να υψώσει ανάστημα επιχείρησε να κρατήσει ανοικτό τον δίαυλο της επικοινωνίας με την Τουρκία, αν και στη συνέντευξη Τύπου – στην οποία δεν εμφανίστηκε ο Ερντογάν αφού εγκατέλειψε άρον άρον την αίθουσα των συνομιλιών – παρουσιάστηκε η εικόνα ότι «συμφώνησαν ότι διαφωνούν».


Επαναλαμβάνουμε ότι, ως Συμμαχία Πολιτών θεωρούμε ότι η ΕΕ με την μέχρι τώρα στάση της, περισσότερο ενθαρρύνει την Τουρκία στο να συνεχίσει την απάνθρωπη τακτική της. Η πολιτική των οικονομικών ανταλλαγμάτων στον Ερντογάν αποδεδειγμένα δεν αποδίδει καρπούς.


Είναι πλέον πασιφανές, ότι η Τουρκία εκλαμβάνει και ερμηνεύει ως αδυναμία την ήπια ευρωπαϊκή στάση. Για όσους δυσκολεύονται να το αντιληφθούν, μπορούν να ρίξουν μια ματιά στον Έβρο για να δουν κατάματα πως η Τουρκία εμπορεύεται δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους εκβιάζοντας την Ευρώπη.


Η ΕΕ πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να μελετήσει επιτέλους οικονομικές κυρώσεις κατά της Άγκυρας. Κυρώσεις που θα καθιστούν ασύμφορη τη συνέχεια της απάνθρωπης πολιτικής Ερντογάν.
37 views0 comments
Συμμαχία Πολιτών

Λεωφ. Λεμεσού 67

Αγλαντζιά, Λευκωσία

Κύπρος

Τ. (357) 22 282 000

Φ. (357) 22 282 200

info@symmaxiapoliton.org

  • Συμμαχία Πολιτών
  • Συμμαχία Πολιτών
  • Συμμαχία Πολιτών

Copyright © 2020 - Συμμαχία Πολιτών. All rights reserved.  Πολιτική Απορρήτου και Όροι Χρήσης