• Γραφείο Τύπου

Η Άγκυρα εμπορεύεται ανθρώπινες ψυχές. Η Ευρώπη να υψώσει ανάστημα

Κυρώσεις και όχι οικονομικά ανταλλάγματα στον Ερντογάν

Με νέες υπαναχωρήσεις από τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας του 2016, αλλά και με νέες οικονομικές αξιώσεις, εμφανίστηκε στις συνομιλίες του με την ευρωπαϊκή ηγεσία ο Ταγίπ Ερντογάν.


Η Άγκυρα ενώ αυξάνει σκόπιμα το μεταναστευτικό ρεύμα προς την Ευρώπη και ειδικότερα την Ελλάδα και την Κύπρο, παράλληλα υπαναχωρεί απ’ όσα έχει συμφωνήσει με την ΕΕ. Επιπρόσθετα, ζητά δισεκατομμύρια ευρώ.


Η ευρωπαϊκή ηγεσία αδυνατώντας να υψώσει ανάστημα επιχείρησε να κρατήσει ανοικτό τον δίαυλο της επικοινωνίας με την Τουρκία, αν και στη συνέντευξη Τύπου – στην οποία δεν εμφανίστηκε ο Ερντογάν αφού εγκατέλειψε άρον άρον την αίθουσα των συνομιλιών – παρουσιάστηκε η εικόνα ότι «συμφώνησαν ότι διαφωνούν».


Επαναλαμβάνουμε ότι, ως Συμμαχία Πολιτών θεωρούμε ότι η ΕΕ με την μέχρι τώρα στάση της, περισσότερο ενθαρρύνει την Τουρκία στο να συνεχίσει την απάνθρωπη τακτική της. Η πολιτική των οικονομικών ανταλλαγμάτων στον Ερντογάν αποδεδειγμένα δεν αποδίδει καρπούς.


Είναι πλέον πασιφανές, ότι η Τουρκία εκλαμβάνει και ερμηνεύει ως αδυναμία την ήπια ευρωπαϊκή στάση. Για όσους δυσκολεύονται να το αντιληφθούν, μπορούν να ρίξουν μια ματιά στον Έβρο για να δουν κατάματα πως η Τουρκία εμπορεύεται δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους εκβιάζοντας την Ευρώπη.


Η ΕΕ πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να μελετήσει επιτέλους οικονομικές κυρώσεις κατά της Άγκυρας. Κυρώσεις που θα καθιστούν ασύμφορη τη συνέχεια της απάνθρωπης πολιτικής Ερντογάν.
37 views0 comments