Καλώ τον Νικόλα Παπαδόπουλο σε κοινή πορείαΓιώργος Λιλλήκας

Μετά την χθεσινή μου συνέντευξη στην εφημερίδα «Καθημερινή» αρκετοί πολίτες ήρθαν σε επικοινωνία μαζί μου, ζητώντας μου όπως καταβάλω μια τελευταία προσπάθεια για να υπάρξει ένας και μόνο υποψήφιος από τον κεντρώο χώρο. Παρόμοια τοποθέτηση καταθέτει και το ηγετικό στέλεχος του Κινήματος Οικολόγων Άδωνις Γιάγκου σε σημερινή του συνέντευξη στον «Φιλελεύθερο». Ανταποκρινόμενος στην έκκληση αυτή καλώ τον Νικόλα Παπαδόπουλο σε κοινή πορεία. Μπορούμε να καταλήξουμε σε ένα κοινό υποψήφιο που θα απαλλάξει την Κύπρο από την διακυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη.

Μπορούμε μέσα από μια διαφανή και δημοκρατική διαδικασία, με προκριματικές εκλογές να δώσουμε την ευκαιρία στους πολίτες να επιλέξουν εκείνο τον υποψήφιο τον οποίο θεωρούν ως τον πλέον κατάλληλο και τον πλέον εκλέξιμο για να ηγηθεί αυτής της προσπάθειας. Με αυτή τη διαδικασία θα έχουμε ένα και μόνο υποψήφιο ο οποίος θα περιβάλλεται από τη δημοκρατική νομιμοποίηση της ίδιας της κοινωνίας.

Όπως είχα καταθέσει στη συνάντηση των πέντε, το επαναλαμβάνω και τώρα: αποδέχομαι την πρόταση του Κινήματος Οικολόγων για αναζήτηση άλλης, τρίτης προσωπικότητας, πέραν των δύο υφιστάμενων υποψηφίων, που να πληροί τα κριτήρια της καταλληλότητας και εκλεξιμότητας, για να είναι ο κοινός υποψήφιος του κεντρώου

χώρου.

Αν όντως έχουμε ως πρωταρχικό μας στόχο τον τερματισμό της διακυβέρνησης Αναστασιάδη και τη χάραξη μιας νέας διεκδικητικής πορείας στο Κυπριακό, που να προσφέρει προοπτική για μια δίκαιη λύση του Κυπριακού, έχουμε το χρόνο για τη δημιουργία των πολιτικών προϋποθέσεων. Αρκεί να υπάρχει η πολιτική βούληση να παραμερίσουμε τις όποιες άλλες σκοπιμότητες.

Δηλώνω ταυτόχρονα ότι είμαι έτοιμος να συζητήσω την όποια άλλη πρόταση κατατεθεί η οποία με δημοκρατικό τρόπο μπορεί να μας οδηγήσει σε μια και μόνη υποψηφιότητα η οποία όχι απλά θα περάσει στο δεύτερο γύρο αλλά θα κερδίζει τις εκλογές και θα δίνει προοπτική και ελπίδα στο λαό μας.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #ΓιώργοςΛιλλήκας #Προεδρικέςεκλογές

2 views0 comments