Γιατί κάλεσε μόνο τον ΓΓ του ο ΑΚΕΛ ο ΠτΔ για το κατασκοπευτικό βαν;

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης κάλεσε σε συνάντηση την Παρασκευή τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού, η οποία θα γίνει εν τη παρουσία των Υπ. Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης και Αρχηγού της Αστυνομίας, για να  συζητηθεί το θέμα της προστασίας προσωπικών δεδομένων, το οποίο βρέθηκε στην επικαιρότητα λόγω της πολύκροτης μυστήριας υπόθεσης με το κατασκοπευτικό βαν.


Διερωτόμαστε ωστόσο γιατί κλήθηκε μόνο ο ΓΓ του ΑΚΕΛ να παρευρεθεί στην εν λόγω συνάντηση. Ένας μέσος, καλά πληροφορημένος και αντικειμενικός παρατηρητής μπορεί εύλογα να διερωτηθεί:


Γιατί δεν κλήθηκαν όλοι οι αρχηγοί των κομμάτων στο Προεδρικό; Τι κρύβεται πίσω από την πρόσκληση αυτή την οποία έκρινε ως σκόπιμη – σύμφωνα με τον Κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης;Γιατί η συνάντηση αυτή έγινε μετά που αποκαλύφθηκε ότι ένα κόμμα της Κύπρου και Πολιτικός Αρχηγός φαίνεται να εμπλέκονται με την υπόθεση αυτή;


Ως Συμμαχία Πολιτών οφείλουμε να μεταφέρουμε κάποια από τα ερωτήματα της κοινής γνώμης στον δημόσιο διάλογο, κρίνοντας ότι η κίνηση του κ. Αναστασιάδη να προσκαλέσει στο Προεδρικό μόνον τον ΓΓ του ΑΚΕΛ είναι τουλάχιστον ύποπτη.

Καλούμε Κυβέρνηση και Προεδρικό να ξεκαθαρίσουν όλα τα πιο πάνω ερωτήματα, χωρίς να ξεχνούν ότι εκκρεμεί και μια ακόμη απάντηση για τα θέματα ασφάλειας.

9 views0 comments