ΓΕΣΥ-Συνεισφορά Εργοδοτών-ΚράτουςΠΑΣΥΔΥ

Η ΠΑΣΥΔΥ να συμπεριφερθεί με συναίσθηση της πραγματικότητας, και να βάλει νερό στο κρασί της έτσι ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή και το πολυπόθητο ΓΕΣΥ να υλοποιηθεί χωρίς προσκόμματα.

Από τον κ. Αναστασιάδη απαιτούμε όπως προστατεύσει το δημόσιο συμφέρον και να μην λειτουργήσει με προεκλογικά και ψηφοθηρικά κριτήρια απέναντι στην ΠΑΣΥΔΥ.

Ανησυχητικές διαστάσεις φαίνεται να παίρνει το θέμα των συνεισφορών για το ΓΕΣΥ. Διαστάσεις που υποσκάπτουν τελικά την όλη μεταρρύθμιση. Υπενθυμίζουμε ότι αναφορικά με το ύψος της συνεισφοράς στο ΓΕΣΥ μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων, η Συμμαχία Πολιτών απέστειλε στον Υπουργό Υγείας τεκμηριωμένη πρόταση με την οποία εισηγούμαστε όπως η εισφορά των εργοδοτών να είναι μεγαλύτερη από αυτή των εργαζομένων.

Η Πρόταση μας στηρίζεται σε τέσσερα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι οι εργοδότες βρίσκονται οικονομικά σε πλεονεκτικότερη θέση από ότι οι εργαζόμενοι.

Το θέμα όμως που προκύπτει με την απαίτηση της ΠΑΣΥΔΥ αποτελεί βόμβα στα οικονομικά θεμέλια του ΓΕΣΥ. Μπορεί οι όροι εργοδότησης των δημοσίων υπαλλήλων να προνοούσαν κάλυψη της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης από το Κράτος, όμως ήρθε η ώρα και η ΠΑΣΥΔΥ να αντιληφθεί τις επιπτώσεις του κουρέματος, της μνημονιακής πολιτικής και της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης στην υπόλοιπη κοινωνία και στους ιδιωτικούς υπαλλήλους. Δεν μπορεί η ΠΑΣΥΔΥ να απαιτεί να μετακυληστεί η συνολική συνεισφορά των δημοσίων υπαλλήλων στους φορολογούμενους πολίτες που στην πλειοψηφία τους έχουν υποστεί αιματηρές αποκοπές μισθών, έχουν οδηγηθεί μαζικά στην ανεργία, έχουν στραγγαλιστεί από τα δάνεια και καθημερινώς δίνουν μάχη επιβίωσης.

Ως Συμμαχία Πολιτών καλούμε την ΠΑΣΥΔΥ να συμπεριφερθεί με συναίσθηση της πραγματικότητας, αλληλέγγυα και υπεύθυνα και να βάλει νερό στο κρασί της έτσι ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή και το πολυπόθητο ΓΕΣΥ να υλοποιηθεί χωρίς προσκόμματα.

Από τον κ. Αναστασιάδη απαιτούμε όπως προστατεύσει το δημόσιο συμφέρον και να μην λειτουργήσει με προεκλογικά και ψηφοθηρικά κριτήρια απέναντι στην ΠΑΣΥΔΥ.

#ΠΑΣΥΔΥ #ΣυμμαχίαΠολιτών #ΓΕΣΥ

7 views0 comments