Η Συμμαχία Πολιτών για εξελίξεις στο Κυπριακό

Οι κρίσιμες στιγμές που διανύουμε σ’ ότι αφορά στις εξελίξεις επί του Κυπριακού, καθιστούν τη σύγκληση σύσκεψης αρχηγών επιβεβλημένη.


Ενώ οδηγούμαστε σε μια άτυπη πενταμερή Διάσκεψη, μετά από απαίτηση Ερντογάν, Βρετανοί βουλευτές εκτιμούν ότι η βρετανική κυβέρνηση έχει μετακινηθεί προς τουρκικές απαιτήσεις. Βρετανικό δημοσίευμα αποκάλυψε επιστολή δύο αξιωματούχων της αντιπολίτευσης της Βρετανίας προς τον Υπουργό Εξωτερικών της χώρας, καλώντας τον να παύσει να παραβιάζει τις διαχρονικές θέσεις του Ηνωμένου Βασιλείου στο Κυπριακό.


Ταυτόχρονα, δημοσιεύματα στον τουρκικό Τύπο κάνουν λόγο για νέο βρετανικό σχέδιο λύσης το οποίο κινείται στη λογική του Σχεδίου Ανάν, αλλά με προσθήκες για κοινοτικά κράτη τα οποία θα δημιουργήσουν ένα νέο ομόσπονδο κράτος!


Ως Συμμαχία Πολιτών δεν τρέφουμε αυταπάτες αναφορικά με την αγγλική πολιτική. Φαίνεται ότι η άτυπη πενταμερής, δεν θα ‘ναι τόσο άτυπη κι ούτε θα επικεντρωθεί μόνο στα διαδικαστικά ζητήματα.


Αναμένουμε όπως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συγκαλέσει Σύσκεψη Αρχηγών προς επίσημη ενημέρωση για το νέο βρετανικό σχέδιο και την προετοιμασία της άτυπης πενταμερούς.

40 views0 comments