Κυπριακό - AινταΕσπεν Μπαρ Ειντε

Εάν οι δηλώσεις του κ. Έιντε αντικατοπτρίζουν το αποτέλεσμα της συνομιλίας του με τον κ. Αναστασιάδη, τότε ο κ. Αναστασιάδης εμπαίζει και το εθνικό Συμβούλιο και τον κυπριακό λαό. Πως είναι δυνατόν να καταλήξουμε σε συμφωνία εντός μερικών εβδομάδων στα πλαίσια μια νέα Γενεύης όταν πέραν των ακραίων θέσεων της Τουρκίας για συνέχιση των εγγυήσεων και στρατευμάτων και εκχώρηση υπηκοότητάς στους τούρκους υπηκόους, σύμφωνα με τον κ Αναστασιάδη, η τουρκική πλευρά υπαναχώρησε και απαιτεί πλεον η όποια συμφωνία να ενσωματωθεί σε νέο πρωτόκολλο της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ και να καταστεί πρωτογενές δίκαιο, να υπάρχουν δηλαδή μόνιμες παρεκκλίσεις από το Ευρωπαϊκό κεκτημένο και να υπάρχει περιορισμός του δικαιώματος της ελεύθερης εγκατάστασης και ιδιοκτησίας στην Κύπρο;

Φαίνεται ότι ο κ. Αναστασιάδης για άλλη μια φορά ακροβατεί και παλινδρομεί επικίνδυνα και σε βάρος της εθνικής μας υπόθεσης. Με δεδομένες τις τουρκικές απαιτήσεις και τη στάση της ΕΕ αλλά και την ευρύτερη διεθνή κατάσταση, μια νέα Γενεύη θα οδηγήσει είτε σε λύση που θα μετατρέπει την Κύπρο σε τουρκικό προτεκτοράτο είτε σε ένα επίσημο πλεόν αδιέξοδο που θα διευκολύνει την Τουρκία να δημιουργήσει νέα τετελεσμένα στο κυπριακό.

Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Αναστασιάδης στην προηγούμενη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου είχε αποδεχτεί την Πρόταση μας ώστε να συγκληθεί ειδική συνεδρία του Σώματος για να συζητήσουμε διεξοδικά πρώτο τους πιθανούς τρόπους αντίδρασής της Τουρκίας σε περίπτωση κήρυξης αδιεξόδου στο Κυπριακό και δεύτερο σε περίπτωση υλοποίησης της γεώτρησης της ENI-TOTAL στις 13 Ιουλίου. Αναμένουμε να συγκαλέσει έγκαιρά το Εθνικό Συμβούλιο και όχι μετά τις 13 Ιουλίου που ενδεχόμενα θα λειτουργούμε πυροσβεστικά και κάτω από την πίεση των γεγονότων.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #Κυπριακό #ΕσπενΜπαρθΕιντε

2 views0 comments