Κυπριακό - ΑινταΑϊντα

Μας προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι ο κ. Έιντε μετά από συνάντηση με τον Προέδρο της Δημοκρατίας, συνεχίζει με τις δηλώσεις του να προκαλεί. Όταν δηλώνει ότι «στο εγγύς μέλλον μπορούν να υπάρξουν δραματικές στιγμές», έχει υποχρέωση ως εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ να μας πει ποιος είναι αυτός που θα προκαλέσει τις δραματικές στιγμές και να το καταγγείλει. Διαφορετικά μόνο ως εκβιασμός μπορεί να εκληφθεί η δήλωση του κ. Έιντε προς την ελληνοκυπριακή πλευρά είτε για νέες υποχωρήσει στο κυπριακό είτε για αναστολή του ενεργειακού μας προγράμματος.

Η αναφορά του κ. Έιντε ότι επιτευχθηκε σημαντικό έργο στο κεφάλαιο της οικονομίας μας προκαλεί ερωτηματικά ως προς το τι είδους λύση ονειρεύεται ο κ. Έιντε. Αυτά που εμείς γνωρίζουμε για το κεφάλαιο της οικονομία και για τις συγκλίσεις στις διαπραγματεύσεις είναι ότι συμφωνήθηκε μια διχοτομημένη οικονομία. Συμφωνήθηκε τα δυο συνιστώντα κρατίδιά να έχουν χωριστό εταιρικό φόρο και φόρο εισοδήματος, χωριστό ΓΕΣΥ και ταμείο κοινωνικών ασφαλίσεων, να μπορούν να κάνουν χωριστές συμφωνίες στα θέματα τουρισμού και εμπορίου ακόμα και στις χρηματοδοτήσεις. Τι είναι αυτό που στην οικονομία θα δημιουργεί κοινά συμφέροντα μεταξύ ελληνοκυπρίων και τουρκοκυπρίων; Χωρίς κοινά συμφέροντα πως μπορούν να δημιουργηθούν προϋποθέσεις για επανένωση της Κύπρου; Η διχοτόμηση της οικονομίας θα οδηγήσει από την πρώτη ημέρα σε ανταγωνιστικά συμφέροντα τα οποία θα δημιουργήσουν κοινωνικές φυγόκεντρες τάσεις. Εάν θέλουμε πραγματικά να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις επανένωσης, προϋποθέσεις που θα επιτρέπουν σε ελληνοκύπριους και τουρκοκύπριους να ζουν σε μεικτά χωρία και πόλεις, να έχουν κοινά συμφέροντα και να θέτουν κοινούς στόχους, θα πρέπει να ενοποιήσουμε οικονομία και όχι να την διχοτομήσουμε.

Αυτό είναι το όραμα της Συμμαχίας Πολιτών το οποίο φαίνεται ότι ο κ. Έιντε και οι κ. Αναστασιάδης και Ακιντζί δεν συμμερίζονται.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #ΕσπενΜπάρθΑιντα

2 views0 comments