• Γραφείο Τύπου

Έρευνα για εγκλήματα Μεταξά

Εννέα μήνες μετά την έναρξη της έρευνας για τα φρικιαστικά εγκλήματα του Νίκου Μεταξά, που αφαίρεσε τη ζωή έξι γυναικών και ενός κοριτσιού, η Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας, ζητά τη λήψη επιπρόσθετων καταθέσεων για να συμπληρωθεί ο φάκελος που αφορά σε τυχόν ευθύνες αστυνομικών ως απόρροια της δράσης του κατά συρροή δολοφόνου.


Αν οι αστυνομικές αρχές έκαναν τόσο σχολαστική δουλειά όταν συντελούνταν αυτά τα εγκλήματα, αν όταν καταγγέλθηκε η πρώτη εξαφάνιση έκαναν σωστά την έρευνα, τότε θα σταματούσαν τη δράση του στυγερού δολοφόνου πριν προλάβει να σκοτώσει και να πετάξει τις υπόλοιπες γυναίκες.


Εννέα μήνες μετά αναμένουμε να μάθουμε το πόρισμα αυτής της έρευνας. Μια έρευνα που δεν θα δώσει πίσω ζωή στις αδικοχαμένες γυναίκες αλλά αν γίνει ορθά, αν καταδείξει λάθη και παραλείψεις, αν αναδείξει έλλειψη πρωτοκόλλων και ευαισθησίας, αν οδηγήσει τους υπαίτιους στη δικαιοσύνη, ίσως αποτελέσει το έναυσμα για να διορθωθούν τα κακώς έχοντα και να προληφθούν άλλες γυναικοκτονίες.


Ρένα Γιαβάση

Πρόεδρος Συμμαχίας Γυναικών


276 views0 comments
Συμμαχία Πολιτών

Λεωφ. Λεμεσού 67

Αγλαντζιά, Λευκωσία

Κύπρος

Τ. (357) 22 282 000

Φ. (357) 22 282 200

info@symmaxiapoliton.org

  • Συμμαχία Πολιτών
  • Συμμαχία Πολιτών
  • Συμμαχία Πολιτών

Copyright © 2020 - Συμμαχία Πολιτών. All rights reserved.  Πολιτική Απορρήτου και Όροι Χρήσης