Επιστολή Γ. Λιλλήκα στον Υπουργό Υγείας για χρόνιους ασθενής και ευπαθείς ομάδες

Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών κ. Γιώργος Λιλλήκας απέστειλε σήμερα επιστολή στον Υπουργό Υγείας κ. Κωνσταντίνο Ιωάννου, με θέμα εισήγηση του Κινήματος για κατ΄οίκον νοσηλευτές και θεραπευτές για χρόνιους ασθενείς και ευπαθείς ομάδες εξαιτίας του covid-19. Αυτούσια η επιστολή:

Αγαπητέ κύριε Υπουργέ,


Καταρχάς θα θέλαμε να σας συγχαρούμε για τα μέτρα που έχετε λάβει αλλά και για όλες τις δράσεις και αποφάσεις σας μπροστά σε αυτό το πρωτόγνωρο και επικίνδυνο γεγονός εξαιτίας του covid-19.


Όπως ασφαλώς γνωρίζετε, ο κορωνοιός αποτελεί  απειλή για ολόκληρο τον πληθυσμό, αλλά για τις ευάλωτες ομάδες και τους χιλιάδες χρόνιους ασθενείς αποτελεί έναν επικίνδυνο για τη ζωή τους ιό, προκαλώντας ταυτόχρονα αλυσιδωτά προβλήματα που επιβαρύνουν επιπλέον το ήδη βεβαρημένο τους ιατρικό ιστορικό. Δεδομένων των εξελίξεων, όλοι αυτοί οι συμπολίτες μας δεν μπορούν να επισκεφθούν τα δημόσια ή/ και τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια για να λάβουν την όποια  ιατρική τους αγωγή ή περίθαλψη και ουσιαστικά εγκαταλείπουν τις προγραμματισμένες θεραπείες τους όπως φυσιοθεραπεία, λογοθεραπεία, και εργοθεραπεία για να διαφυλάξουν την υγεία τους. Ασφαλώς, ο οποιοσδήποτε θεραπευτής και ο νοσηλευτής που προσφέρει το Υπουργείο Υγείας για την κατ΄οίκον φροντίδα των ασθενών δεν μπορούν να επισκεφθούν τα άτομα αυτά στο σπίτι τους καθότι οι συγκεκριμένοι επαγγελματίες υγείας στεγάζονται στα Νοσηλευτήρια που πλήττονται από την έξαρση του ιού.


Ως εκ τούτου, εισηγούμαστε όπως το Υπουργείο Υγείας επιστρατεύσει νοσηλευτές που εργάζονται σε ιδιωτικές εταιρείες παροχής νοσηλευτικής φροντίδας αποκλειστικά και μόνο για τους χρόνιους ασθενείς και τις ευπαθείς ομάδες κατά την περίοδο των μέτρων του κατ’ οίκον περιορισμού.


Παράλληλα, εισηγούμαστε όπως σε κάθε επαρχία το Κράτος προχωρήσει σε συμφωνία με ιδιωτικές κλινικές που έχουν ενταχθεί στο ΓεΣΥ ή βρίσκονται σε διαδικασία ένταξης ούτως ώστε να εξυπηρετούν αποκλειστικά και μόνο ασθενείς που πάσχουν από χρόνιες ασθένειες και ευπαθείς ομάδες.


Κλείνοντας, σας συγχαίρουμε και πάλι για τις ενέργειες σας και σας ευχόμαστε δύναμη για να ανταπεξέλθετε σε αυτό το δύσκολο έργο που έχετε να φέρετε εις πέρας.

Φιλικά και με εκτίμηση,

Γιώργος Λιλλήκας

Πρόεδρος Συμμαχίας Πολιτών

81 views0 comments