• Γραφείο Τύπου

Επιτέλους να τεθούν χρονοδιαγράμματα για την μετακίνηση των ασφαλτικών βιομηχανιών

Η Συμμαχία Πολιτών στέκεται και σήμερα, για ακόμα μια φορά, στο πλευρό των κατοίκων της ενορίας Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Δάλι, στηρίζοντας την διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε στις 10:30 στο δρόμο Χαλεπιανών, υπέρ της ποιότητας ζωής και ενάντια στις επιβλαβείς ουσίες στον αέρα.Οι κάτοικοι δικαίως διαμαρτύρονται για την ποιότητα του αέρα που αναπνέουν, καθώς όπως καταγγέλλουν υπάρχουν περιπτώσεις όπου η ατμόσφαιρα γίνεται αποπνικτική.

Η λύση στο πρόβλημα δεν θα επέλθει με τις κατά καιρούς υποσχέσεις της Κυβέρνησης για μετακίνηση  των εργοστασίων αυτών σε άλλες περιοχές . Η λύση, την οποία καλούμε την Κυβέρνηση να εφαρμόσει είναι να θέσει χρονοδιάγραμμα μετακίνησης των εργοστασίων σε άλλες περιοχές και να δεσμευτεί δημόσια για  την τήρηση τους. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει  να αποτελέσει εμπόδιο και να προκαλέσει καθυστερήσεις η στάση των βιομηχάνων. Ως εκ τούτου καλούμε και τις εταιρείες  να μην προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τα προβλήματα  που οι ίδιες προκαλούν στους πολίτες για να αποκομίσουν περισσότερα οικονομικά οφέλη.


Η Συμμαχία Πολιτών καυτηριάζει επίσης για ακόμα μια φορά την ανυπαρξία ορθού Πολεοδομικού Σχεδιασμού και το γεγονός της γειτνίασης, σε ακόμα μια περιοχή, οικιστικών ζωνών με οχληρές ή και βαριές βιομηχανίες.


Είναι η θέση μας ότι η ποιότητα του αέρα και γενικότερα η ποιότητα ζωής στις διάφορες περιοχές πρέπει να διασφαλίζεται από το ίδιο το κράτος. Δυστυχώς υπάρχουν περιοχές στις οποίες οι κάτοικοι πραγματικά υποφέρουν. Χθες σταθήκαμε στο πλευρό των κατοίκων των περιοχών Κόρνου και Πυργών για τα ίδια θέματα. Σήμερα στηρίζουμε την διαμαρτυρία στο Δάλι. Στέλνουμε σαφές μήνυμα ότι δεν θα κουραστούμε να απαιτούμε ποιότητα ζωής και υγεία για όλους τους πολίτες.


Ο αγώνας διεκδίκησης αυτονόητων ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα σταματήσει μόνον - και - όταν επέλθουν πραγματικές λύσεις και όχι απλά κούφιες υποσχέσεις!


Αχιλλέας Μαλαχουρίδης

Αντιπρόεδρος Συμμαχίας Πολιτών

38 views0 comments