Επιστολές σ' αρμόδιους φορείς για κατεδαφίσεις διατηρητέων και αυτεπάγγελτη εγγραφή του θέματος

Σειρά δράσεων αναλαμβάνει η Συμμαχία Πολιτών μετά την αδιανόητη εντολή για κατεδάφιση διατηρητέων κτιρίων στην εντός των τειχών πόλη της Λευκωσίας. Τα διατηρητέα είναι ιδιοκτησίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, η οποία ενήργησε ετσιθελικά, προχωρώντας σε κατεδάφιση των εν λόγω κτιρίων παραβιάζοντας τους όρους αδειοδότησης και τη σχετική νομοθεσία που αφορά τα διατηρητέα κτίρια.

Η ηγεσία της Συμμαχίας Πολιτών, έντονα θορυβημένη και προβληματισμένη από την παράνομη ενέργεια του Αρχιεπισκόπου, κινητοποιήθηκε από την πρώτη στιγμή και προχώρησε σε σειρά δράσεων.


Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργος Λιλλήκας, απέστειλε επιστολή προς την Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών, Ελένη Μαύρου, αξιώνοντας όπως το ζήτημα συμπεριληφθεί στη λίστα των αυτεπάγγελτων θεμάτων της επιτροπής.


Παράλληλα, ο Αντιπρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, Αχιλλέας Μαλαχουρίδης, απέστειλε επιστολές προς τον Δήμαρχο Λευκωσίας, Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη, τον Πρόεδρο του ΕΤΕΚ, Κωνσταντίνο Κωνσταντή, καθώς και την Πρόεδρο Συμβουλίου Εγγραφής και Ελέγχου Εργοληπτών Κύπρου, Ελένη Κασκίρη.


Στις επιστολές ο κ. Μαλαχουρίδης επισημαίνει ανάμεσα σ’ άλλα ότι α) πρέπει να εκδοθεί άμεσα διάταγμα αναστολής των εργασιών στο συγκεκριμένο χώρο, ότι β) πρέπει να εξεταστούν πιθανές ευθύνες μελών του ΕΤΕΚ, και ότι γ) πρέπει να εξεταστούν πιθανές ευθύνες των εργολάβων που συμμετείχαν στη διαδικασία κατεδάφισης των διατηρητέων κτιρίων καθώς και των ιδιοκτητών τους.


Οι επιστολές επισυνάπτονται:

Η επιστολή του Προέδρου της Συμμαχίας Πολιτών προς την Πρόεδρο της επιτροπής Εσωτερικών:

epistolilillika
.pdf
PDF • 375KB

Οι επιστολές του Αντιπροέδρου της Συμμαχίας Πολιτών προς τους αρμόδιους φορείς:


epistoliaxillea
.pdf
PDF • 550KB

epistoliaxillea2
.pdf
PDF • 443KB

epistoliaxillea3
.pdf
PDF • 580KB

Συμμαχία Πολιτών

Λεωφ. Λεμεσού 67

Αγλαντζιά, Λευκωσία

Κύπρος

Τ. (357) 22 282 000

Φ. (357) 22 282 200

info@symmaxiapoliton.org

  • Συμμαχία Πολιτών
  • Συμμαχία Πολιτών
  • Συμμαχία Πολιτών

Copyright © 2020 - Συμμαχία Πολιτών. All rights reserved.  Πολιτική Απορρήτου και Όροι Χρήσης