Επισκέψεις Γ. Λιλλήκα σε Γ.Ν. Πάφου και ΚΕΠΓιώργος Λιλλήκας

Συνεχίζοντας το διάλογο με τους πολίτες σήμερα επισκεφθήκαμε το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου και στην συνέχεια το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών.

Χαίρομαι γιατί στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου έχει επέλθει μια βελτίωση όσον αφορά την στελέχωση σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Όμως, υπολείπεται σε κτηριακές υποδομές και αυτό θα πρέπει να απασχολήσει το Υπουργείο Υγείας, γιατί είναι μια απομακρυσμένη επαρχία και είναι μεγάλη ταλαιπωρία για τους ασθενείς από την Πάφο να μεταβαίνουν για ιατρικές υπηρεσίες που θα μπορούσαν να έχουν στην επαρχία της Πάφου, όπως στη Λεμεσό και στη Λευκωσία.

Παράλληλα πιστεύουμε ότι η εφαρμογή του ΓΕΣΥ, και θέλω να πιστεύω ότι θα τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα, είναι η μόνη λύση η οποία θα βοηθήσει στο να υπάρξει αποκέντρωση των ιατρικών υπηρεσιών και αποσυμφόρηση στα κρατικά νοσηλευτήρια.

Όσον αφορά τα ΚΕΠ πρέπει να πω ότι είναι ένας πολύ πετυχημένος θεσμός.

Αυτός ο θεσμός θα πρέπει να ενισχυθεί και θα πρέπει ταυτόχρονα να δημιουργηθούν ΚΕΠ και σε όλα τα μακρινά χωρία σαν περιφερειακά κέντρα έτσι ώστε οι κάτοικοι των ορεινών μας περιοχών να μην χρειάζεται για κάποιες βασικές υπηρεσίες να μεταβαίνουν στην πόλη για να εξυπηρετηθούν.

Είναι καιρός και δυστυχώς έχει καθυστερήσει η Κυβέρνηση έχει χάσει 4,5 χρόνια, θα έπρεπε να είχε προχωρήσει η ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

Είναι αδιανόητο το 2017 η Κύπρος να είναι η τελευταία χώρα της Ε.Ε στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση που θα εξοικονομούσε χρήματα και στο Δημόσιο αλλά θα έκανε και την ζωή των πολιτών- εταιρειών πολύ πιο εύκολη αφού όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες θα μπορούσαν μια σειρά από υπηρεσίες και συνεργασίες του πολίτη με το κράτος να διεκπεραιώνονται από το γραφείο, το χωρίο του ή από το σπίτι του κάθε πολίτη.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #ΓιώργοςΛιλλήκας #ΓενικόΝοσοκομείο #Πάφος #ΚΕΠ #ΚέντροΕξυπηρέτησηςτουΠολίτη #ΠροεδρικέςΕκλογές

1 view0 comments