Μαύρη επέτειος του Πραξικοπήματος

Το προδοτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974, άνοιξε την πόρτα στον τούρκο εισβολέα, για να ολοκληρωθεί το δίδυμο έγκλημα κατά της Κύπρου.

Σαν σήμερα, πριν 47 χρόνια, η Χούντα των Αθηνών και η προδοτική ΕΟΚΑ Β’ έθεταν σε εφαρμογή το καλοσχεδιασμένο σχέδιό τους για πραξικόπημα στην Κύπρο, το οποίο επέτρεψε στον Αττίλα να εισβάλει και να κατέχει, μέχρι και σήμερα, – περίπου - το 37% του νησιού.

Τιμούμε τους ήρωες που στάθηκαν στις επάλξεις για την τιμή και την αξιοπρέπεια του ανθρώπου, για την προδομένη από ξένους και δικούς μας, πατρίδας μας. Η θυσία τους παραμένει άσβεστη φλόγα για επανένωση και απελευθέρωση του νησιού μας.


Η Τουρκία μέχρι σήμερα δεν έχει εγκαταλείψει την επεκτατική της πολιτική. Αντιθέτως, συνεχίζει τις προκλήσεις, με την πιο πρόσφατη να αφορά το θέμα της Αμμοχώστου. Γνωρίζουμε ότι η Άγκυρα δεν διστάζει να απειλήσει για να διαφυλάξει όσα θεωρεί «συμφέροντα» της.


Αποτελεί καθήκον όλων μας η αποτροπή νέων προδοσιών κατά του νησιού μας. Επιβάλλεται άμεσα η διαμόρφωση μιας στρατηγικής η οποία να αναγκάζει την Τουρκία να στραφεί προς τον διάλογο με στόχο την λύση του Κυπριακού.


24 views0 comments