Επέτειος Δημοψηφίσματος Σχεδίου ΑνάνΕπέτειος του ΟΧΙ

Σήμερα γιορτάζεται η 13η επέτειος της καθαρής ετυμηγορίας του Κυπριακού λαού στο δημοψήφισμα για το σχέδιο Ανάν.

Την 24η Απριλίου 2004, το 76% των Ελληνοκυπρίων απέρριψε το σχέδιο του τότε Γ.Γ. του ΟΗΕ για επίλυση του Κυπριακού, στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα πως η Κύπρος δεν πρόκειται να δεχτεί κανέναν συμβιβασμό που θα θίγει τα συμφέροντά της.

Δεκατρία χρόνια μετά η τουρκική κατοχή και η τουρκική απειλή εξακολουθούν να υφίστανται.

Δυστυχώς κάποιοι στην ελληνοκυπριακή πλευρά επιμένουν να αυτομαστιγώνονται, θεωρώντας και ακόμη χειρότερα δηλώνοντας δημοσίως ότι φταίει η ελληνοκυπριακή πλευρά που δεν φτάσαμε ακόμη στη λύση. Φτάσανε δε στο σημείο να αναιρούν απόφαση της Βουλής για να ικανοποιήσουν άλλη μια απαίτηση του κατοχικού ηγέτη. Και το ευχαριστώ που εισέπραξαν είναι οι τουρκικές στρατιωτικές ασκήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ και οι αυξανόμενες απειλές γύρω από την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων μας.

Ως Συμμαχία Πολιτών δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι ο στόχος παραμένει σταθερός και αμετάκλητος.Δεν θα συναινέσουμε ποτέ με τη δική μας υπογραφή στην κατάλυση του κράτους μας, της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δεν θα δεχθούμε αυτοπεριορισμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων και κατάργηση των δημοκρατικών ελευθεριών μας.

Καλούμε τον Κυπριακό Λαό σε ένα διαρκή αγώνα για την προάσπιση της Κυπριακής Δημοκρατίας και για την διαφύλαξη της ιστορίας, του πολιτισμού και της επιβίωσης του στην γη των προγόνων μας. Ας μη ξεχνούμε ποτέ ότι οι Πατρίδες δεν πωλούνται.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #ΣχέδιοΑνάν #ΟΧΙ

7 views0 comments