Επέτειος 28ης Οκτωβρίου

Τιμούμε για άλλη μια χρονιά τους ήρωες που θυσιάστηκαν για τις αξίες και τα ιδανικά του Ελληνισμού. Τιμούμε τους χιλιάδες Κύπριους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ιστορίας.


Η επέτειος του ΟΧΙ είναι επέτειος προάσπισης της δημοκρατίας και του σεβασμού της ελευθερίας κρατών και λαών. Δυστυχώς, 74 χρόνια μετά από το ολοκαύτωμα του Β Παγκοσμίου πολέμου, γινόμαστε και πάλι κοινωνοί της καταπάτησης του διεθνούς δικαίου και την επιβολή της βίαιης στρατιωτικής ισχύος, με την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία.


Η επέτειος του ΟΧΙ μας διδάσκει τη δύναμη της αγωνιστικότητας, της αντίστασης και της  ενότητας. Μιας ενότητας, που σήμερα όσο ποτέ, χρειάζεται η πατρίδα μας μπροστά στην τουρκική προκλητικότητα και στις παραβιάσεις της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.


Για τούτο, σε αυτή την κρίσιμη καμπή  επιβάλλεται να υπάρξει συντονισμός με την Ελληνική Κυβέρνηση και σύγκληση Πανεθνικής Διάσκεψης στην οποία θα συζητηθούν οι συγκεκριμένοι στόχοι που έχει θέσει η Τουρκία, οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν για την Κύπρο και την Ελλάδα, αλλά ταυτόχρονα και οι εναλλακτικές επιλογές που έχουμε έτσι ώστε σε πνεύμα συναίνεσης και εθνικής ευθύνης να  καθορίσουμε τους δικούς μας στόχους και τη δική μας εθνική στρατηγική.

6 views0 comments