Επέτειος 25ης ΜαρτίουΕλλάδα

Η επέτειος της Ελληνικής Επανάστασης τιμάται και φέτος από τον απανταχού Ελληνισμό.

Οι διαχρονικές και αταλάντευτες αξίες της ανεξαρτησίας, της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της ενότητας αποτελούν και σήμερα όσο ποτέ αδήριτη ανάγκη και φάρο πλεύσης των αγώνων του λαού μας για μια Κύπρο ελεύθερη, ενωμένη και ανεξάρτητη.

Ιδιαίτερα τώρα, που κάποιοι βάλθηκαν να παραχαράξουν την ιστορία μας.

Ως Συμμαχία Πολιτών πιστεύουμε ότι ο Κυπριακός Ελληνισμός έχει παρελθόν, παρόν και μέλλον σε τούτο τον τόπο και δεν πρόκειται να αποδεχτεί οποιοδήποτε σχέδιο το οποίο οδηγεί σε κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και το οποίο άμεσα ή έμμεσα αναγνωρίζει δύο κυριαρχίες στην Κύπρο.

Ως Συμμαχία Πολιτών θεωρούμε το status quo άδικο, απαράδεκτο και η συνέχιση του εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τον Κυπριακό Ελληνισμό.

Θέλουμε δίκαιη λύση που θα ανατρέπει τα δεδομένα που δημιούργησε η εισβολή και η κατοχή, σε σύντομο χρόνο. Για αυτό και προτάσσουμε στρατηγική που στόχο έχει να καταστήσουμε τη συνέχιση της κατοχής ασύμφορη για την Τουρκία ώστε να εξαναγκαστεί να αλλάξει πολιτική απέναντι στην Κύπρο. Ενόσω η Τουρκία δεν πληρώνει τίμημα για την κατοχή και βλέπει να υλοποιούνται οι στόχοι και οι επιδιώξεις της, θα καθίσταται ακόμα πιο αδιάλλακτη ενώ οι προοπτικές για δίκαιη λύση θα εξανεμίζονται.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #Ελλάδα #Επέτειος25ηςΜαρτίου

3 views0 comments