Ενδεχόμενη αποτυχία στη Β’ φάση κατά του κορωνοϊού, θα μας οδηγήσει εκ νέου σε Lockdown

Λίγες μόνο ώρες πριν τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, κοινωνία και κράτος ρίχνονται στη δεύτερη μάχη κατά του κορωνοϊού.

Η πρώτη φάση του αγώνα κατά της πανδημίας του κορωνοϊού στέφθηκε μ’ επιτυχία σ’ ότι αφορά στην αντιμετώπιση της εξάπλωσης του ιού. Η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας συμμορφώθηκε με τις οδηγίες των ειδικών και δώσαμε τον απαιτούμενο χρόνο στο Σύστημα Υγείας για ν’ αντεπεξέλθει. Απομένει να επιτύχουμε και στις επόμενες φάσεις του αόρατου αυτού πολέμου, καθώς ενδεχόμενη αποτυχία θα οδηγήσει σε πισωγύρισμα, μ’ όλες τις επιπτώσεις που συνεπάγονται.


Oι πολίτες, όταν κρίνεται αναγκαίο να μετακινηθούν, επιβάλλεται να συνεχίσουν να εφαρμόζουν τα μέτρα προσωπικής υγιεινής καθώς και να τηρούν τις απαραίτητες αποστάσεις κατά τις κοινωνικές επαφές. Η αποφυγή των άσκοπων μετακινήσεων πρέπει να συνεχίσει να εφαρμόζεται εκ μέρους της κοινωνίας. Παράλληλα το κράτος οφείλει να επιθεωρεί και ν’ αξιολογεί μέσω των αρμόδιων αρχών την εφαρμογή των μέτρων, τόσο από πλευράς πολιτών όσο και από πλευράς δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Κρατικές και ιδιωτικές επιχειρήσεις οφείλουν να συμμορφωθούν άμεσα με τις ενδεικνυόμενες οδηγίες, καθώς όποιαδήποτε χαλάρωση στην εφαρμογή των μέτρων πιθανόν να μας οδηγήσει εκ νέου στο Lockdown.


Την ίδια ώρα η Κυβέρνηση καλείται να μεταμορφώσει την εικόνα κάποιων τομέων, που δείχνουν να παραπαίουν στο πέρασμα της πανδημίας. Πρέπει να δοθεί ένα τέλος στο μπάχαλο που επικρατεί στο χώρο της Παιδείας. Η Δικαιοσύνη επιτέλους να δώσει σημάδια ζωής. Η αβεβαιότητα που επικρατεί στην Οικονομία να εκλείψει και να εισακουστούν οι κραυγές απόγνωσης από καλλιτέχνες, αθλητές, και μεγάλη μερίδα πολιτών που νιώθει αποκομμένη από τα μέτρα στήριξης που ανακοινώθηκαν από πλευράς Κυβέρνησης.

153 views0 comments