• Γραφείο Τύπου

Ένας στους 4 Κύπριους σε επίπεδο κινδύνου φτώχειας

Ένας στους τέσσερις Κύπριους βρίσκεται σε επίπεδο κινδύνου φτώχειας, με βάση στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας του 2018 αλλά και σύμφωνα με τα όσα λέχθηκαν σε συζήτηση του Κυπριακού Δίκτυο Ενάντια στη Φτώχεια και την Εκτελεστική Γραμματεία του Ευρωπαϊκού Δικτύου Ενάντια στη Φτώχεια (ΕΑPN).


Η Συμμαχία Πολιτών μελετώντας πως τα βγάζουν πέρα, τι ποιότητα ζωής έχουν και τι προσφέρει το κράτος στους χαμηλοσυνταξιούχους και χαμηλόμισθους, έχει προτάξει στον δημόσιο διάλογο αλλά και στην Βουλή συγκεκριμένες προτάσεις.


Συγκεκριμένα ζητούμε ριζοσπαστική μεταρρύθμιση του όλου συνταξιοδοτικού μας συστήματος για να γίνει πιο δίκιο και να μην διαιωνίζει τις κοινωνικές ανισότητες, Εθνική κατώτατη σύνταξη πάνω από το όριο της φτώχειας, δηλαδή πάνω από €733 και εθνικό κατώτατο μισθό για όλους στα €1.125!


Θεωρούμε ότι ο αριθμός των συμπολιτών μας που βρίσκονται ή ζουν στο όριο της φτώχιας, αλλά και όσων κινδυνεύουν να βρεθούν στο όριο αυτό μας υποβάλλει ότι ήρθε επιτέλους η ώρα για να ανοίξει ο διάλογος σε θέματα όπως η αναδιάρθρωση του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων, της κατώτατης σύνταξης και του κατώτατου μισθού. Διαφορετικά θα μείνουμε εγκλωβισμένοι σε μια παλαιοκομματική κατάσταση συντήρησης των ευάλωτων οικονομικά συμπολιτών μας, αυτή της επιδοματικής πολιτικής!


Αχιλλέας Μαλαχουρίδης

Αντιπρόεδρος Συμμαχίας Πολιτών

42 views0 comments