• Γραφείο Τύπου

Έλεγχος Βουλής από Γεν. Ελεγκτή - Επιστολή στον ΠτΒ

Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής έστειλε σήμερα ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, αναφορικά με την άρνηση του κ. Συλλούρη, να γίνεται έλεγχος της Βουλής από τον Γενικό Ελεγκτή.


Στην επιστολή του ο κ. Λιλλήκας αναφέρει ότι «σε μιαν περίοδο όπου οι πολίτες είναι αγανακτισμένοι από τα φαινόμενα διαπλοκής και διαφθοράς που δικαιολογημένα τους καθιστούν καχύποπτους έναντι των εξουσιών και θεσμών του Κράτους, η διαφωνία που προκύπτει μόνο ζημιά προκαλεί στην εικόνα της Βουλής των Αντιπροσώπων».


Η θέση μας, συνεχίζει ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, είναι ότι η Βουλή θα πρέπει να πρωτοστατήσει και να πρωτοπορήσει στα ζητήματα διαφάνειας και ελέγχου, όχι μόνο από τον Γενικό Ελεγκτή αλλά και με αποτελεσματικούς μηχανισμούς εσωτερικού ελέγχου. Ο κ. Λιλλήκας επισημαίνει ότι δεν θεωρεί το ζήτημα ως απλά νομικό ή Συνταγματικό, αλλά κατά κύριο λόγο πολιτικό.


«Για αυτό η δική μας εισήγηση είναι όπως συνεργαστούμε ως Κοινοβούλιο με τον θεσμό του Γενικού Ελεγκτή για την άσκηση των καθηκόντων του. Ο Έλεγχος της Βουλής από τον Γενικό Ελεγκτή δεν επηρεάζει την αυτονομία της Νομοθετικής Εξουσίας. Ο έλεγχος και η διαφάνεια αποτελούν βασικούς παραμέτρους του σύγχρονου δημοκρατικού πολιτεύματος που συμβάλουν στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης των πολιτών προς το Κοινοβούλιο και τους θεσμούς».Δείτε την επιστολή προς τον κ. Συλλούρη

27 views0 comments