Έκθεση Γ.Γ. ΟΗΕ για ΤουρκίαΣυμμαχία Πολιτών ΟΗΕ

Θέλουμε να εκφράσουμε τη συμπαράσταση και τη συμπάθεια μας σε όσους εντός Τουρκίας παλεύουν για τα δημοκρατικά και ανθρωπινά δικαιώματα. Διαχρονικά η Τουρκία μας αποδεικνύει πως αντιμετωπίζει το δίκαιο, την διαφορετικότητα και τον άνθρωπο.

Στην ετήσια έκθεση του ΟΗΕ για την Τουρκία όσον αφορά τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΓΓ μίλησε για επιδείνωση και σοβαρές παραβιάσεις που διεπράχθησαν την περίοδο 2015-2016.

Έκρουσε μάλιστα «τον κώδωνα του κινδύνου για εμβάθυνση των εντάσεων και αύξηση της αστάθειας» μετά από τις αναφορές του Ύπατου Αρμοστή για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Εκτοπισμοί, υπερβολική χρήση βίας, δολοφονίες, καταναγκαστικές εξαφανίσεις, βασανιστήρια, παράνομες κρατήσεις, εγκλεισμοί σε φυλακές είναι μερικές από τις καθημερινές πρακτικές της τουρκικής Κυβέρνησης και των σωμάτων ασφαλείας εναντίον των αντιφρονούντων, των πολιτικών αντιπάλων και κοινωνικών-εθνικών ομάδων.

Ως Συμμαχία Πολιτών θέλουμε να εκφράσουμε την συμπαράσταση και την συμπάθεια μας σε όσους εντός Τουρκίας παλεύουν για τα δημοκρατικά και ανθρωπινά δικαιώματα.

Διαχρονικά η Τουρκία μας αποδεικνύει πως αντιμετωπίζει το δίκαιο, την διαφορετικότητα και τον άνθρωπο. Η Κύπρος μας και ευρύτερα ο Ελληνισμός έχει νοιώσει στο πετσί του την τουρκική βαρβαρότητα. Η Διεθνής Κοινότητα οφείλει να σταματήσει να κάνει τα στραβά μάτια και να την χαϊδεύει.

Μια τέτοια Τουρκία δεν έχει θέση στην ΕΕ, ούτε μπορεί να αποτελέσει αξιόπιστο συνομιλητή για την εξεύρεση δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης στο Κυπριακό.

#Κυπριακό #Τουρκία #ΟΗΕ

1 view0 comments