Έκθεση Γκουτιέρες ίσων αποστάσεων

Η έκκληση του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών προς τους δύο ηγέτες στέλνει λανθασμένα μηνύματα ως προς το ποιος ευθύνεται για την μη επίλυση του Κυπριακού.


Η Τουρκία μένει ξανά εκτός κάδρου ευθυνών παρόλο που είναι η δική της στάση που οδήγησε στον τερματισμό των διαπραγματεύσεων, τόσο με την επιμονή της να έχει λόγο και ρόλο στην Κύπρο μετά την λύση, όσο και με τις παράνομες ενέργειες της στην κυπριακή ΑΟΖ.


Αυτό όμως που μας ανησυχεί περισσότερο είναι η αναφορά του Γ.Γ. πως ο κυπριακός λαός πρέπει να γνωρίζει πως αυτή η φορά θα είναι διαφορετική, αναφερόμενος στην νέα διαδικασία με αφορμή την τριμερή της 25ης Νοεμβρίου.


Αυτό που μας ανησυχεί και το έχουμε διατυπώσει τόσο στο Εθνικό Συμβούλιο όσο και δημόσια είναι ότι η δική μας πλευρά θα βρεθεί υπό πίεση. Η Τουρκία δεν αναμένεται να μετακινηθεί από τις θέσεις της και αυτό σημαίνει πως είτε θα οδηγηθούμε σε ένα νέο ναυάγιο το οποίο ο ΓΓ προειδοποιεί πως ίσως θα είναι το τελευταίο ή θα πιεστούμε να υποχωρήσουμε για να οδηγηθούμε σε λύση που δεν θα ικανοποιεί και θα απορριφθεί από τους Ελληνοκύπριους.

1 view0 comments