Έκθεση Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για ΤουρκίαΕυρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Εκφράζουμε λύπη και απογοήτευση γιατί μετά την Κομισιόν τώρα και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο διολισθαίνει μακριά από τις αρχές της ΕΕ και υιοθετεί την εξυπηρέτηση μόνο των οικονομικών συμφερόντων.

Οι όποιες θετικές αναφορές για την Κύπρο εξανεμίζονται από τα πολύ αρνητικά στοιχεία που εξυπηρετούν τους στόχους της Τουρκίας. Από όσα αναφέρονται για την Κύπρο τίποτα δεν θα προωθηθεί ενώ αντίθετα όσα αφορούν στην Τουρκία θα προωθηθούν προς υλοποίηση.

Στην πραγματικότητα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κάνει πλάτες και προσφέρει χείρα βοήθειας στην Κομισιόν για να προωθήσει τη νέα αναβαθμισμένη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, την απελευθέρωση της ευρωπαϊκής βίζας για τους τούρκους υπηκόους και τη συνέχιση της εναρμόνισης των Τουρκοκύπριων με το ευρωπαϊκό κεκτημένο ανεξάρτητα της λύσης του Κυπριακού.

Είναι πλέον προφανές ότι χάθηκε το κοινό ευρωπαϊκό όραμα για μια Ευρώπη των λαών και της αλληλεγγύης. Αυτό που σήμερα υπάρχει είναι μια Ευρωπαϊκή Ένωση των οικονομικών συμφερόντων, των πολυεθνικών και των μεγάλων κρατών.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #ΈκθεσηγιαΤουρκία #ΕυρωπαϊκόΚοινοβούλιο

0 views0 comments