Κυπριακό - Έκθεση για την ΤουρκίαΚυπριακό

Όταν καλούσαμε την Κυβέρνηση Αναστασιάδη να αξιοποιήσει το αρνητικό κλίμα στην Ε.Ε για την Τουρκία ώστε να ζητήσει επιβολή κυρώσεων κάποιοι μας επέκριναν και απαντούσαν ότι αυτό είναι αδύνατον. Τώρα διαπιστώνουμε ότι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η προκαταρτική Έκθεση που έχει δημοσιευτεί για την Τουρκία περιλαμβάνει κάποιες ιδέες που δείχνει μια προδιάθεση να συζητηθεί στο Ευρωκοινοβούλιο μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση και αντιμετώπιση της Τουρκίας από μέρους της Ε.Ε.

Σε αυτή την έκθεση δυστυχώς υπάρχουν και αρνητικά στοιχεία που αποδεικνύουν την αδυναμία της Κυβέρνησης Αναστασιάδη να υπερασπιστεί τα συμφέροντα μας εντός Ε.Ε και να δράσει προληπτικά, αφού έχουν αφαιρεθεί αναφορές στο άνοιγμα της Αμμοχώστου, κυπρογενείς υποχρεώσεις της Τουρκίας που αφορούν στο πρωτόκολλο της Άγκυρας που υπήρχαν σε προγενέστερες εκθέσεις. Υπάρχουν όμως και θετικά στοιχεία μετά από παρεμβολές άλλων Κυβερνήσεων όπως η πρόταση να αποκοπούν όλα τα προενταξιακά κονδύλια τα οποία απολαμβάνει η Τουρκία από τα διάφορα ευρωπαϊκά κονδύλια.

Καλούμε την Κυβέρνηση να αξιοποιήσει τουλάχιστον αυτή την Έκθεση πρώτο παρεμβαίνοντας έγκαιρά για να συμπεριληφθούν όλες οι κυπρογενείς υποχρεώσεις της Τουρκίας και δεύτερο να στηρίξει τις όποιες προτάσεις υπάρχουν στην Έκθεση ή θα κατατεθούν από άλλους ευρωβουλευτές για τη λήψη τιμωρητικών μέτρων κατά της Τουρκίας. Η αποκοπή των Ευρωπαϊκών κονδυλίων είναι εκ ων ουκ άνευ.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #Κυπριακό

2 views0 comments