Είναι η ώρα να επανεξετάσουμε τα οφέλη και τις επιπτώσεις απ’ το άνοιγμα οδοφραγμάτων

Ένα απ’ τα θέματα που κυριαρχούν πλέον στην επικαιρότητα, είναι η διάνοιξη των οδοφραγμάτων. Ως Συμμαχία Πολιτών τονίζουμε ότι είναι καιρός να επανεξετάσουμε τα οφέλη αλλά και τις επιπτώσεις απ' το άνοιγμα των οδοφραγμάτων.

Πρέπει να εξεταστεί εις βάθος κατά πόσο η διάνοιξη οδοφραγμάτων μας έφερε πιο κοντά στη λύση ή εδραιώνει στη συνείδηση των Ευρωπαίων αλλά και των Κυπρίων την ιδέα της διχοτόμησης αλλά και της καλής γειτονίας και συνεργασίας ανάμεσα στις δυο κοινότητες.


Η προσωπική επαφή μεταξύ πολιτών απ’ τις δυο κοινότητες μπορεί να βοηθήσει στην εφαρμογή της λύσης. Απ’ την άλλη όμως εγείρονται σοβαρά ερωτήματα κατά πόσο βοηθά στην επίτευξη της λύσης, αφού τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για μια τέτοια εξέλιξη, φαίνεται να έχει δυστυχώς η Τουρκία.


Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργος Λιλλήκας, κατέθεσε στο παρελθόν πρόταση στο Εθνικό Συμβούλιο για επανεξέταση των συνεπειών από τη διάνοιξη οδοφραγμάτων. Αν και η πρόταση έτυχε θετικής ανταπόκρισης, εντούτοις παραμένει μέχρι και σήμερα στα συρτάρια του Προεδρικού.

142 views0 comments