Είναι η ώρα για ουσιαστικές κυρώσεις κατά της Τουρκίας – Ο Ερντογάν δεν καταλαβαίνει από λόγια

Μ’ αφορμή τη σημερινή τοποθέτηση της εκπροσώπου Τύπου της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Κύπρο, σχετικά με τη νέα τουρκική εισβολή στη θαλάσσια οικονομική ζώνη της Κύπρου, η Συμμαχία Πολιτών υποδεικνύει ότι αυτή είναι η ώρα για κυρώσεις και όχι απλές διακηρύξεις.

Η Εκπρόσωπος Τύπου της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Κύπρο, δήλωσε μεταξύ άλλων στο ΚΥΠΕ ότι: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ενήμερες για τα δημοσιεύματα ότι το Τουρκικό γεωτρύπανο έφθασε στις 20 Απριλίου σε περιοχή που η Κύπρος διεκδικεί ως αποκλειστική οικονομική της ζώνη. Προτρέπουμε τις τουρκικές αρχές να σταματήσουν αυτές τις επιχειρήσεις και να εξακολουθούμε να καλούμε όλα τα μέρη να αποφεύγουν ενέργειες που αυξάνουν τις εντάσεις στην περιοχή» ανέφερε.

Ο Ερντογάν απέδειξε ότι δεν καταλαβαίνει από λόγια και από «άδειες» διακηρύξεις. Μόνο μέσω ουσιαστικών κυρώσεων μπορούν να βάλουν φρένο στα προκλητικά και επεκτατικά σχέδια της Άγκυρας.

Τόσο οι ΗΠΑ όσο και η ΕΕ οφείλουν ν’ αφήσουν την πολιτική των κενών δηλώσεων και να περάσουν από τη θεωρία στην πράξη: Οι κυρώσεις κατά της Τουρκίας είναι μονόδρομος.

128 views0 comments