Ειδικό τέλος παροχής νερού άρδευσης

Το ειδικό τέλος παροχής νερού άρδευσης για σκοπούς γεωργικής και κτηνοτροφικής χρήσης ή για υδατοκαλλιέργεια ας αποτελέσει την αρχή για εφαρμογή των διαχρονικών προτάσεων της Συμμαχίας Πολιτών

Τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος έχουν αναδειχθεί και τεθεί στον δημόσιο διάλογο ποικιλοτρόπως από την Συμμαχία Πολιτών και ελπίζουμε ότι η χθεσινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου θα αποτελέσει την αρχή για την υιοθέτηση των εισηγήσεων της Συμμαχίας Πολιτών στο πρόβλημα αυτό.

Χαιρετίζουμε την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για νέο τέλος παροχής νερού προερχόμενου από την υπερχείλιση συγκεκριμένων μικρών φραγμάτων, για σκοπούς γεωργικής και κτηνοτροφικής χρήσης ή για υδατοκαλλιέργεια και το οποίο θα ανέρχεται σε €0,05 ανά κυβικό μέτρο και θα ισχύει από την 1η Δεκεμβρίου μέχρι την 31η Μαΐου, κάθε έτους.


Το σημαντικότερο όμως των προβλημάτων μένει ακόμα σε εκκρεμότητα. Αυτό είναι το υψηλό κόστος ηλεκτρικού ρεύματος. Εκτός από την κατανάλωση, παρατηρούνται επιβαρύνσεις όπου σε συνδυασμό με πολλές άλλες φορολογίες έχουμε ως αποτέλεσμα ο τελικός λογαριασμός να  είναι τεράστιος. Παράδειγμα αποτελεί λογαριασμός με  κατανάλωση €3302 ευρώ, ο οποίος με τις διάφορες προσθήκες το οφειλόμενο ποσό ανέρχεται τελικά στις €7331.


Η εισήγηση μας παραμένει επί τάπητος. Όπως με το νερό, έτσι και με το ρεύμα η Κυβέρνηση πρέπει να παρέχει το αγροτικό ρεύμα ή τουλάχιστον επιβάλει αισθητές μειώσεις σε αυτό.


ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΑΛΑΧΟΥΡΙΔΗΣ

Επικεφαλής Γραφείου Ενημέρωσης του Πολίτη

Συμμαχίας Πολιτών

2 views0 comments