Ειδικό επίδομα σε γιατρούς, νοσηλευτές και καθαριστές κρατικών νοσηλευτηρίων ως ελάχιστη ανταπόδοση

Η πανδημία του κορωνοϊού έφερε συστράτευση ανά το παγκόσμιο, με γιατρούς και νοσηλευτές να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αόρατου πολέμου που βιώνουμε.

Απ’ αυτό τον πόλεμο η ανθρωπότητα θα αναδειχθεί νικήτρια και θα τ’ οφείλει κατά ένα πολύ μεγάλο βαθμό στο ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό του πλανήτη. Στερήθηκαν και στερούνται πολλά καθημερινά. Είναι στην πρώτη γραμμή, υπηρετώντας τον όρκο που έδωσαν, θέτοντας σε κίνδυνο την ίδια τους την υγεία.


Όσοι εργάζονται αυτές τις μέρες σε νοσοκομεία υπερβάλλουν εαυτόν και γι΄ αυτό τους υπερ- ευχαριστούμε. Οι ζωές μας βρίσκονται στα χέρια τους και αυτοί προσφέρουν τον καλύτερο τους εαυτό.


Η Συμμαχία Πολιτών, ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού και ανταπόδοσης, προτείνει όπως παραχωρηθεί ειδικό επίδομα σε γιατρούς, νοσηλευτές και καθαριστές κρατικών νοσηλευτηρίων.


Καταλήγοντας, υποδεικνύουμε ότι το κράτος πρέπει να προνοήσει για ιατρικό προσωπικό που δεν εντάχθηκε μέχρι στιγμής στο ΓΕΣΥ, για το οποίο δεν προέκυψε ειδική ρύθμιση από τα Υπουργεία Υγείας και Εργασίας. Με αποτέλεσμα να επηρεάζονται αναπόφευκτα τα εισοδήματα των συγκεκριμένων εργαζομένων λόγω της αναστολής των εργασιών τους.

706 views0 comments