ΓΕΣΥΓΕΣΥ

Η Κυβέρνηση πρέπει να δει τα εργασιακά θέματα μέσα από την προοπτική της εφαρμογής του ΓΕΣΥ και ως το βασικό εργαλείο της εφαρμογής.

Ως Συμμαχία Πολιτών χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία του Προέδρου για να ληφθούν αποφάσεις για το ΓΕΣΥ. Ωστόσο ο Πρόεδρος Αναστασιάδης πέραν της προεκλογικής του δέσμευσης, από τον Απρίλιο του 2015 διακηρύσσει ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες για το ΓΕΣΥ, αλλά δυστυχώς συνεχίζει να οξύνεται το χάος που επικρατεί στα δημόσια νοσηλευτήρια που θέτει σε κίνδυνο καθημερινώς ανθρώπινες ζωές.

Είναι πραγματικά ακατανόητο γιατί ενώ η Κυβέρνηση Αναστασιάδη με πρωτεργάτη τον Υπουργό Οικονομικών έδειξαν τόση σπουδή στις άλλες μνημονιακές τους δεσμεύσεις, στο θέμα του ΓΕΣΥ κωλυσιεργούν και βάζουν εμπόδια.

Ως Συμμαχία Πολιτών επαναλαμβάνουμε ότι η Κυβέρνηση Αναστασιάδη πρέπει να δει τα εργασιακά θέματα μέσα από την προοπτική της εφαρμογής του ΓΕΣΥ και ως το βασικό εργαλείο της εφαρμογής.

Αν δεν εγκύψει σε αυτό τότε υπάρχει ο κίνδυνος να μην εφαρμοστεί το ΓΕΣΥ αλλά και πολύ σύντομα να έχουμε και εργασιακά προβλήματα που θα οδηγήσουν σε νέες απεργίες με ότι αυτό συνεπάγεται για τους ασθενείς που θα είναι τα θύματα της μη επίλυσης αυτών των προβλημάτων.

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι δεν αρκεί να ψηφιστούν τα νομοσχέδια που εκκρεμούν στη Βουλή για να εφαρμοστεί η αυτονόμηση και το ΓΕΣΥ.

#ΓΕΣΥ #ΣυμμαχίαΠολιτών

0 views0 comments