• Γραφείο Τύπου

Δραματικές συνέπειες για Κύπρο και Ελλάδα λόγω προσφυγικής κρίσης

Άμεση σύγκληση συμβουλίου Αρχηγών και αξιοποίηση όλων των διπλωματικών εργαλείων


Δυσβάστακτες συνέπειες υπόκεινται Κύπρος και Ελλάδα, από την ώρα που ο Ερντογάν έκανε πράξη τις απειλές του και άνοιξε τη στρόφιγγα των προσφυγικών ροών.


Η άμεση λήψη δραστικών μέτρων από Κυπριακή και Ελληνική Κυβέρνηση είναι κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη, ενώ παράλληλα απαιτείται αξιοποίηση όλων των διπλωματικών εργαλείων που παρέχονται. Επιπρόσθετα, ως Συμμαχία Πολιτών ζητούμε από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη σύγκληση Συμβουλίου Αρχηγών ούτως ώστε να συζητηθούν και να καθοριστούν τα επόμενα βήματα.


Κύπρος και Ελλάδα πρέπει να ασκήσουν πιέσεις προς την ΕΕ ούτως ώστε να ληφθούν επιτέλους ουσιαστικά μέτρα για την προσφυγική κρίση. Η Άγκυρα αυτή τη στιγμή διεξάγει ένα ύπουλο πόλεμο κατά του Ελληνισμού με προέκταση την Ευρώπη. Είτε που θα γίνει κατορθωτό να μπει ένα φρένο στην απάνθρωπη τακτική του Ερντογάν, είτε που η Τουρκία θα γίνει ακόμα πιο επιθετική.


Επίσης, ανησυχούμε ότι η σθεναρή αντίσταση που επιδεικνύει η Ελληνική Κυβέρνηση απέναντι στα σχέδια Ερντογάν, σε συνδυασμό με τις ήττες που υπόκειται ο τουρκικός στρατός το τελευταίο χρονικό διάστημα στη Συρία, πιθανόν να οδηγήσει τον Ερντογάν στο να ψάξει «αδύναμα» εξιλαστήρια θύματα, με ότι αυτό συνεπάγεται.


Καταλήγοντας, η Συμμαχία Πολιτών εκφράζει έντονη ανησυχία για τα χθεσινά δημοσιεύματα, περί «διάτρητης πράσινης γραμμής», με πολλά παράνομα σημεία εισόδου στα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αυτό από μόνο του, υποδεικνύει και το υψηλό επίπεδο συναγερμού, στο οποίο πρέπει να τεθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους.


Γεωργία Αντωνίου

Αναπλ. Εκπρόσωπος Τύπου

51 views0 comments