Δίπλα στους μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς που απαιτούν τα αυτονόητα

Συμμετείχαμε στην εκδήλωση διαμαρτυρίας η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα, στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματα των μαθητών, γονέων, εκπαιδευτικών και κατοίκων της ενορίας Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ιδαλίου οι οποίοι αντιστέκονται στην κακή ποιότητα του αέρα που εισπνέουν από τους ρύπους που εκπέμπουν τα ασφαλτικά εργοστάσια που βρίσκονται παραπλήσια κατοικημένων περιοχών και σχολικών μονάδων.


Δεν θα κουραστούμε να δηλώνουμε και να στηρίζουμε τη θέση ότι η υγεία και η ποιότητα ζωής είναι υποχρέωση του Κράτους και ως οφείλει πρέπει να την παρέχει στους Πολίτες του.


Δυστυχώς η πρόσφατη αδειοδότηση του ασφαλτικού στην περιοχή Σταυροβουνίου δείχνει ότι η Κυβέρνηση δεν έχει καμία διάθεση να μετακινήσει τα ασφαλτικά που βρίσκονται στις βιομηχανικές Τσερίου και Γερίου και επηρεάζουν τους κατοίκους στις ενορίες Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Δάλι.


Είναι αδιανόητο ως Κράτος να μην έχουμε ορθό στρατηγικό Πολεοδομικό Σχεδιασμό ούτως ώστε να μην γειτνιάζουν οχληρές βιομηχανίες με οικιστικές ζώνες και δη σχολεία.


Είναι αδιανόητο οι υπηρεσίες του κράτους να ζητούν από τους Πολίτες να αποδείξουν επιστημονικά ότι υπάρχει πρόβλημα στην ποιότητα του αέρα που αναπνέουν, αντί το Κράτος να ενεργεί με τρόπο που να διασφαλίζει την υγεία και την ποιότητα  ζωής τους. 


Ως Συμμαχία Πολιτών θα είμαστε στο πλευρό των γονέων, εκπαιδευτικών, κατοίκων αλλά ιδιαίτερα των μαθητών και μαζί τους θα διεκδικήσουμε τα αυτονόητα!


ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΑΛΑΧΟΥΡΙΔΗΣ

Επικεφαλής Γραφείου Ενημέρωσης του Πολίτη24 views0 comments