Κυπριακό - Δήλωση Προέδρου Συμμαχίας ΠολιτώνΚυπριακό

Πρέπει να πάψει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απλά με δηλώσεις εσωτερικής κατανάλωσης να επιχειρεί να κερδίσει την κοινή γνώμη και να αδιαφορεί για την ουσία του Κυπριακού.

Το Κυπριακό βρίσκεται σε αδιέξοδο λόγω της τουρκικής αδιαλλαξίας αλλά και λόγω των τραγικών λαθών που έκανε ο κ. Αναστασιάδης στη διαχείριση του Κυπριακού, ο οποίος έτρεφε αυταπάτες, ψευδαισθήσεις και επένδυσε στον κ. Ακιντζί αγνοώντας ότι είναι η Τουρκία που παίρνει τις αποφάσεις. Ταυτόχρονα συναίνεσε να συγκληθεί διάσκεψη χωρίς να υλοποιηθούν οι προϋποθέσεις που ο ίδιος έθεσε, με αποτέλεσμα να επιτρέψει στην Τουρκία να οδηγήσει τα πράγματα σε αδιέξοδο.

Για αυτό και είχαμε προειδοποιήσει και στο Εθνικό Συμβούλιο και δημόσια, ότι δηλαδή η σύγκληση διάσκεψης άνευ όρων και προϋποθέσεων θα επέτρεπε στην Τουρκία να μας θέσει σε διλλήματα. Και δυστυχώς μας έθεσε σε διλλήματα. Και μέχρι σήμερα επιμένει η Τουρκία. Απαιτεί είτε να επιτρέψουμε στα 80 εκατομμύρια της Τουρκίας να εγκαθίστανται ελεύθερα στην Κύπρο είτε να μην υπάρξει λύση του Κυπριακού. Στην ουσία η λύση του Κυπριακού που θέλει η Τουρκία είναι ο πλήρης έλεγχος της Τουρκίας επί της Κύπρου. Αυτό πρέπει να προβληματίσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ανέμενα και ζήτησα με επιστολή μου όπως συγκαλέσει συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου. Θα πρέπει συλλογικά να εκτιμήσουμε και να αξιολογήσουμε ποιά είναι η τακτική της Τουρκίας, γιατί ο Ερντογάν ήθελε να οδηγήσει σε κορύφωση τη διαδικασία και σε αδιέξοδο και ποιό είναι το πλάνο Β του Ερντογάν που θέλει να υλοποιήσει με το αδιέξοδο. Πρέπει να πάψει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απλά με δηλώσεις εσωτερικής κατανάλωσης να επιχειρεί να κερδίσει την κοινή γνώμη και να αδιαφορεί για την ουσία του Κυπριακού.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #Κυπριακό

4 views0 comments