Δήλωση Γ. Λιλλήκα για ΓΕΣΥΣυνεχίζονται οι επικίνδυνες παλινδρομήσεις για νέα μοντέλα ΓΕΣΥ. Μετά τις ενδιάμεσες λύσεις που πρότειναν εσχάτως κάποια κόμματα σειρά πήραν η ΟΕΒ και το ΚΕΒΕ που επαναφέρουν εργολαβικά την ιδέα του πολυασφαλιστικού. Όλα αυτά τα πισωγυρίσματα που γίνονται στο παρά πέντε της ψήφισης των νομοσχέδιων και αποτελούν συνταγή για ακύρωση του ΓΕΣΥ και γεννούν πολλά ερωτηματικά ως προς τις σκοπιμότητες που υπηρετούν.

Με το πολυασφαλιστικό οι ασφαλιστικές εταιρείες θα έχουν ετήσιο κέρδος περίπου 100 εκατομμυρίων ευρώ τη στιγμή που αυτό το ποσό θα μπορούσε να δοθεί σε κοινωνικές παροχές. Είναι προφανές ποιους εξυπηρετούν οι οργανώσεις των εργοδοτών και των βιομηχάνων αλλά και κάποιοι πολιτικοί αρχηγοί. Σίγουρα όχι τους απλούς πολίτες.

Αναφορικά με το ύψος της συνεισφοράς στο ΓΕΣΥ μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων, η Συμμαχία Πολιτών απέστειλε στον Υπουργό Υγείας τεκμηριωμένη πρόταση με την οποία εισηγούμαστε όπως η εισφορά να είναι μεγαλύτερη για τους εργοδότες από ότι για τους εργαζόμενους.

Ως Συμμαχία Πολιτών επαναλαμβάνουμε ότι θεωρούμε το ΓΕΣΥ ως εθνική υπόθεση και έτσι το αντιμετωπίζουμε. Θα αγωνιστούμε για την άμεση εφαρμογή του ανεξαρτήτως πολιτικού κόστους.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #ΓΕΣΥ

2 views0 comments
Συμμαχία Πολιτών

Λεωφ. Λεμεσού 67

Αγλαντζιά, Λευκωσία

Κύπρος

Τ. (357) 22 282 000

Φ. (357) 22 282 200

info@symmaxiapoliton.org

  • Συμμαχία Πολιτών
  • Συμμαχία Πολιτών
  • Συμμαχία Πολιτών

Copyright © 2020 - Συμμαχία Πολιτών. All rights reserved.  Πολιτική Απορρήτου και Όροι Χρήσης