• Γραφείο Τύπου

Διαμαρτυρία για το εργοστάσιο ασφαλτικού σκυροδέματος στην περιοχή Μιτσερού


Δήλωση Αντιπροέδρου Συμμαχίας Πολιτών και Υποψήφιου Βουλευτή Λευκωσίας με το ψηφοδέλτιο Κ. Σ. ΕΔΕΚ – Κοινωνική Συμμαχία, Αχιλλέα Μαλαχουρίδη


«Υγεία, ασφάλεια και ποιότητα ζωής είναι αγαθά που το κράτος υποχρεούται να προσφέρει στους πολίτες του»


Σ’ ένα ευρωπαϊκό κράτος όπως η Κύπρος, το έτος 2021 μας βρίσκει χωρίς στρατηγικό πολεοδομικό σχεδιασμό με αποτέλεσμα να μην έχουν οριοθετηθεί περιοχές που να μπορούν να φιλοξενήσουν οχληρές βιομηχανίες, όπως είναι αυτές της παραγωγής ασφαλτικού σκυροδέματος.


Ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι η υγεία, η ασφάλεια και η ποιότητα ζωής είναι αγαθά που το κράτος υποχρεούται να προσφέρει στους πολίτες του, στην Κύπρος έχουμε αρκεστεί σε μια απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, η οποία προφανώς είναι ανεπαρκής να επιλύσει το πρόβλημα. Κι αυτό συμβαίνει επειδή το πλέον αρμόδιο τμήμα, το Τμήμα Πολεοδομία και οικήσεως δεν προέβη στις απαιτούμενες μελέτες και σχεδιασμούς για την οριοθέτηση περιοχών που θα δεχθούν τέτοιου είδους βιομηχανίες.


Η Συμμαχία Πολιτών στηρίζει της δίκαιες διαμαρτυρίες των κατοίκων των περιοχών που επηρεάζονται από τα εργοστάσια όπως άλλωστε στήριζε και στηρίζει και τους διαμαρτυρόμενους κατοίκους των περιοχών στο Δάλι, στην περιοχή Βασιλικού, Αραδίππου και Σταυροβουνίου.


Δυστυχώς οι συμπολίτες μας αυτοί βρίσκονται στους δρόμους γιατί κάποιοι δεν έκαναν τη δουλειά τους εδώ και χρόνια.


Καλούμε τον Υπουργό Εσωτερικών να εγκύψει με τη δέουσα προσοχή στο πρόβλημα, να εντοπίσει τις εσφαλμένες ενέργειες που έγιναν, να αποδώσει ευθύνες αλλά και να διορθώσει τα κακώς έχοντα, αφού και το ίδιο το Κράτος έχει εγκλωβιστεί επειδή κάποιοι δεν σχεδίασαν και δεν έπραξαν ως όφειλαν να πράξουν εκ της θέσεως τους.

46 views0 comments