Σύσκεψη στο Υπ. Δικαιοσύνης - Πρόληψη και καταπολέμηση διαφθοράς στον αθλητισμό

Χαιρετίζουμε την διοργάνωση της σημερινής σύσκεψης και την πρωτοβουλία του Υπουργού Δικαιοσύνης, καθώς και συγχαίρουμε όλους τους συμμετέχοντες για τις εποικοδομητικές τους τοποθετήσεις. Ως Συμμαχία Πολιτών, παρουσιάσαμε τις δύο προτάσεις που καταθέσαμε για το θέμα της καταπολέμησης της διαφθοράς στον αθλητισμό στην Κύπρο, τόσο προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με άμεσα μέτρα νομοτεχνικής και κατασταλτικής υφής, όσο και προς το Κυπριακό Κοινοβούλιο για ένα Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την καταπολέμηση της διαφθοράς στο χώρο του αθλητισμού.


Περαιτέρω, στοιχειοθετήσαμε την ανάγκη να θεσπιστεί το συντομότερο μια Ενιαία Αθλητική Νομοθεσία, κάτω από την ομπρέλα της οποίας θα λειτουργήσει το αναγκαίο και πολυαναμενόμενο Υφυπουργείο Αθλητισμού, που επείγει να αναλάβει δράση ως η ανώτατη αθλητική αρχή του τόπου.


Επιπλέον, δηλώσαμε την στήριξη της Συμμαχίας Πολιτών προς τις ενέργειες της Πολιτείας στο συγκεκριμένο αντικείμενο και την διάθεσή μας να συμμετέχουμε σε οποιεσδήποτε περαιτέρω συσκέψεις, ενέργειες, ή και επιτροπές εργασίας που θα δημιουργηθούν στο άμεσο μέλλον. Μια από αυτές συμφωνήθηκε να είναι μια σχετική νομοπαρασκευαστική επιτροπή στην οποία βεβαίως και θα συμμετέχουμε. Συμφωνήθηκε όπως δημιουργηθεί ένα κοινό μέτωπο καταπολέμησης της διαφθοράς, στο οποίο θα συμμετέχουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας, το οποίο ως Συμμαχία Πολιτών στηρίζουμε. Αναμένουμε η σημερινή εκφρασθείσα πολιτική βούληση από όλους να μετουσιωθεί σε χειροπιαστές πράξεις που να αποφέρουν θετικά αποτελέσματα.


Τέλος, εκφράζουμε την πρόθεση να συνεργαστούμε στενά με τη νεοσύστατη Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού, στην οποία ευχόμαστε καλή επιτυχία και από την οποία έχουμε ιδιαίτερα υψηλές απαιτήσεις, ευχόμενοι παράλληλα να ευοδωθούν οι κοινοί στόχοι όλων για «καθαρό» αθλητισμό στη χώρα μας.


Αντρέας Θεμιστοκλέους

Αναπληρωτής Πρόεδρος

19 views0 comments