Κυπριακό - Δηλώσεις Κυβερνητικού ΕκπροσώπουΚυβερνητικός Εκπρόσωπος

Προς αποκατάσταση της αλήθειας, ενημερώνουμε τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο ότι η Συμμαχία Πολιτών από το 2015 κατέθεσε 60σέλιδη ολοκληρωμένη και εφαρμόσιμη στρατηγική

Οι συνομιλίες συνεχίζονται με την Τουρκία να κάνει στρατιωτικές ασκήσεις εντός της κυπριακής ΑΟΖ και να στέλνει το παλιό γνώριμο Μπαρμπαρός.

Με δεδομένη την αλλαγή συμπεριφοράς του κ. Ακιντζί και τις προκλητικές του δηλώσεις ως Συμμαχία Πολιτών θεωρούμε απίθανο να υπάρξει θετική στάση στις συνομιλίες από τουρκοκυπριακής πλευράς.

Ταυτόχρονα μας προκαλούν αλγεινή εντύπωση οι δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου ότι ποτέ δεν άκουσε μια συγκεκριμένη στρατηγική από αυτούς που ζητούν αλλαγή. Ο κ. Χριστοδουλίδης από τη θέση την οποία υπηρετεί είτε πρέπει να γνωρίζει είτε δεν πρέπει να ψεύδεται. Σίγουρα όμως δεν μπορεί να ισχυρίζεται κάτι τέτοιο. Προς αποκατάσταση της αλήθειας, ενημερώνουμε τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο ότι η Συμμαχία Πολιτών από τον Φεβρουάριο του 2015 κατέθεσε στην ειδική συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου 60σέλιδη ολοκληρωμένη και εφαρμόσιμη Πρόταση στρατηγικού σχεδιασμού για ανατροπή της κατοχής μέσα από τη λύση του Κυπριακού.

Πρόκειται για μια στρατηγική με συγκεκριμένους στόχους και τρόπους επίτευξης τους με την οποία ανατρέπεται η κατοχή και η διχοτόμηση, δίδεται συνέχεια στην Κυπριακή Δημοκρατία, επανενώνει το λαό, την οικονομία και τους θεσμούς σε ένα πραγματικά ανεξάρτητο κράτος που θα ‘ναι Κράτος Δικαίου, λειτουργικό και θα σέβεται όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα και δημοκρατικές ελευθερίες χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.

Επειδή πιστώνουμε τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο με αγωνία για την πορεία των συνομιλίων, του αποστέλλουμε εκ νέου την Στρατηγική της Συμμαχίας Πολιτών και αναμένουμε αφού την μελετήσει να προβεί σε νέα δήλωση.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #Κυπριακό #Κυβερνητικόςεκπρόσωπος

3 views0 comments